Datum objave: 15. Siječanj 2020

ŠIBENČANI SVI I SVUGDJE / Pavao Mašić sudjeluje na gala koncertu u Bruxellesu povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčanin, orguljaš Pava Mašić je među glazbenicima iz Hrvatske koji nastupaju večeras u briselskoj palači lijepih umjetnosti Bozar, na gala koncertu priređenom u čast 15. siječnja, Dana međunarodnog priznanja Hrvatske i mirne reintegracije. Nazočna je i hrvatska ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, a na tom koncertu nastupaju jedan od najznačajnih i najsvestranijih kontratenora današnjice Max Emanuel Cenčić i operna diva, svjetski poznata mezzosopranistica Renata Pokupić, vokalni ansambl Antiphonus i Hrvatski barokni ansambl,   pod ravnanjem belgijskog dirigenta Peter Van Heyghena. u čijem sastavu nastupa i Pavao Mašić. Kulturni centar Bozar uobičajeno je mjesto u kojem svako rotirajuće predsjedništvo organizira obilježavanje početka svoga predsjedanja. Jedan od simbola belgijskog glavnog grada Manneken Pis, kipić dječaka koji mokri, danas je odjeven u hrvatsku narodnju nošnju.

 Hrvatska će se tijekom predsjedanja Vijećem EU predstaviti kulturnim programom koje je osmislilo Ministarstvo kulture u suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova s namjerom kontekstualiziranja hrvatske kulture, kako one baštinske tako i suvremene, s kulturama država u kojima se predstavljamo. 

Iz kategorije: Glazba & Spektakli