Datum objave: 05. Svibanj 2020

NEKI SU OSTAJUĆI DOMA BILI I KREATIVNI / Šibenski glazbenik Ante Stošić i pjesnik Aljoša Vuković ispričali školarcima glazbenu video priču o Malom princu

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski glazbenik i profesor gitare Ante Stošić, cijela njegova obitelj i šibenski nagrađivani pjesnik Aljoša Vuković sudjelovali su u izradi zanimljive glazbene video priče prema poznatom klasiku "Mali princ", a  namijenjen je  učenju predmeta Hrvatski jezik u 8 razredu. Stošić je  skladao  glazbu i napravi aranžman, njegova djeca  Margita, Tonko i Ivan sudjeluju sa svojim glasovima, supruga Ivana Antić Stošić pjeva back vokal, a Aljoša Vuković je napisao stihove na temelju te poznate Francuza Antoine de Saint Exuperyja koja nosi bezvremensku poruku da čovjek samo srcem dobro vidi i da je ono što je bitno  očima nevidljivo.

 

" To je naš uradak koji je nastao u doba koronavirusa kada smo svi kod kuće. Javio mi se glazbenik Davor Juraga s kojim sam već surađivao i koji je dosta nastupao i na Večerima šansone i predložio da  napravimo jednu verziju "Malog princa" i pomognemo nastavu u online Školi za život. On je to radio i s nekim drugim glazbenicima. Budući da sam  prijatelj s našim nagrađivanim pjesnikom Aljošom Vukovićem angažirao sam njega da napiše stihove,a s njim sam već i surađivao na sličnim projektima. Priču je ilustrirao Jure Knezović, a spot je izradio Julio Juraga. To je druga, naša  verzija "Malog  princa". Ta me je priča uvijek intrigirala jer, kad sam je kao mali čitao, nisam ništa razumio. Shvatio sam je tek kada sam je čitao u kasnijim godinama jer to je filozofska priča,a mi smo je djeci sada približili na jednostavniji način.", kaže Ante Stošić. Za svoj rad nisu tražili nikakav honorar već je to njih doprinos online  Školi za život.

Pjesnik Aljoša Vuković  dobio je brojne nacionalne i međunarodne  nagrade i priznanje za svoj rad. Manje je poznato da je  glazba  njegova druga velika strast  kao i da je upravo u suradnji s Antom Stošićem radio glazbu za desetak crtića . Surađivao je s brojnim klapama, zborom  predškolaca C v r č a k  i sa šibenskim kantautorom Kristijanom Gojom.

Video

Iz kategorije: Glazba & Spektakli