Datum objave: 26. Lipanj 2020

KONCERT / Virtuoz na gitari Alen Brentini nastupa večeras u Šibeniku, u Vintage baru

Diana Ferić
Diana Ferić

Virtuoz na gitari Alen Brentini kojeg prate članovi Evanescencea, Deep Purplea i 2Cellosa večeras nastupa u Šibeniku

Alen Brentini, riječki pjevač i gitarski virtuoz koji je stekao ugled i slavu u glazbenom svijetu svirajući prvenstveno van Hrvatske, svoj premjerni šibenski nastup održat će večeras u Vintage Baru.

https://youtu.be/uAxnqnZ5sRo

Brentini je za šibensku publiku pripremio svoju akustičnu svirku na kojoj će mu se na gitari i mikrofonu pridružiti i Karlo Horvat, frontmen metal benda KRYN. Izvodit će covere rock pjesama od 80-ih na ovamo u svojim aranžmanima, a imat će izlete i u druge glazbene pravce.

https://youtu.be/Z-1hf_1Yio0

Inače, Brentinija kad nastupa u formi benda, redovito prate Jen Majura (Evanescence) i Ian Paice (Deep Purple), a bubnjar mu je Dušan Kranjc iz 2Cellos. U dosadašnjoj karijeri, osim što je gitarist najveće austrijske pop zvijezde Andreasa Gabaliera s kojim je odsvirao gotovo sve stadione i arene u Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj, Alen Brentini je surađivao i nastupao s mnogim svjetskim imenima: Marco Mendoza (Whitesnake, Thin Lizzy), Jen Majura (Evanescence, s kojom uskoro izdaje i album), Scott Henderson, Joey Heredia, Renato Neto (Prince), Richie Kotzen, Kee Marcello (Europe), Marco Mendoza, Nicole McCloud (Michael Jackson, Sting), Michael T.Ross (Lita Ford, Hardline), Eric Martin (Mr.Big), Paul Gilbert (Mr.Big), Kiko Loureiro (Megadeth)…

Večerašnji koncert u Vintage Baru realizira se kroz šibensku PARK organizaciju, počinje od 21 sat a ulaz se ne naplaćuje.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/258410248822014/

Iz kategorije: Glazba & Spektakli