Datum objave: 24. Srpanj 2020

VEČERI ŠANSONE / Branimir Bubica i klapa Sebeniko dolaze s pjesmom "Štorija je stala", poslušajte je!

Diana Ferić
Diana Ferić

Da dijete u život umjetnika donosi najsjajniju iskru kreativnosti potvrđuje i primjer jednog od najomiljenijih šibenskih klapskih pjevača Branimira Bubice koji je prije tri mjeseca postao otac malene Sofije. Navalom pozitivne inspiracije napisao je pjesmu „Štorija je stala“ koju će krajem kolovoza zajedno sa svojom Klapom Sebenico izvesti na 23. Večerima dalmatinske šansone u svom rodnom Šibeniku, a o pjevačkoj karijeri i ulozi oca kaže:

„Za razliku od prošlog ljeta kada smo svakodnevno nastupali uveseljavajući brojne turiste koji obožavaju klapsku pjesmu, ove godine žudimo za koncertima kojih doduše ima, ali u puno manjem broju. Iako smo svi zabrinuti jer ne znamo koliko će ova situacija trajati, meni je ova blokada omogućila da provedem dragocjeno vrijeme sa svojom obitelji koja se nedavno povećala za jednu članicu koja nas već naveliko mota oko malog prsta. Uživam u svakom njenom osmijehu, pogledu, a u noćnom plakanju malo manje hahaha“.

Nagrada publike osvojena na prošlogodišnjim Večerima dalmatinske šansone za pjesmu „Nisan zna“ Branimiru Bubici i Klapi Sebenico dala je dodatni vjetar u leđa te ove godine na festival dolaze s lijepim sjećanjima, ali i odličnom novom pjesmom za koju se nadaju da će također dotaknuti emociju publike.

„Nagradama se ne zamaramo, već je nastup na festivalu sa takvim imenom i tradicijom velika čast i nagrada, a još pri tom ako netko prepozna ovu pjesmu i nagradi je, to je samo bonus koje ćemo objeručke prihvatiti“, kaže član Klape Sebenico Ivica Vlaić koji već vrijedno s kolegama uvježbava nastup za skorašnji festival.

Za pjesmu „Štorija je stala“ snimljen je videospot u režiji Tomislava Dugandžića na predivnim lokacijama otoka Murtera i Punte Planke koji ostavljaju bez daha, baš kao i glumica Anđela Fržop koja je dobitnica nagrade na najbolju žensku ulogu Festivala hrvatskih kazališnih amatera. 

Klapa Sebenico objavila je dva autorska albuma, „Dobra večer uzorita“ koji je nominiran za nagradu Porin te „Dalmacijo ti si zadnja luka“, a od svog nastanka 2011. do danas održali su preko stotinu samostalnih koncerata i veliki broj nastupa na festivalima i klapskim večerima, a zbog svojeg rada i rezultata publika ih je svrstala u sam vrh klapskog pjevanja u Hrvatskoj.

 

Video

Iz kategorije: Glazba & Spektakli