Datum objave: 01. Kolovoz 2020

PRVA VEČER SLURP FESTIVALA NA MARTINSKOJ / Talijanski dvojac Modular Project oduševio kao i ostali glazbenici, večeras se očekuje ultimativna zabava

Diana Ferić
Diana Ferić
"Ufff kako je noćas bilo ludo", najkraći je komentar svih koji su protekle noći do rano jutros bili na prvoj večeri  Slurp! Festivala 2020  na Martinskoj, a talijanski glazbeni duo Alberto Iovine i Alessandro Fumagalli, koji stoje iza imena  Modular Project je rasturio. Oni su jedni od rijetkih inozemnih glazbenika koji ovog ljeta nastupaju u Hrvatskoj. 
 
 
Uz Modular Project, čiji zvuk pod utjecajem italo disca i new wavea definiraju moćni bubnjevi i sintesajzeri, na glavnoj pozornici nastupili su  i duo PEZNT, Lawrence Klein iz Udruge RTCcat koja je jedna od  organizatora ovogodišnjeg  SURP -a  te DJ Jock.
Sinoćnji "stage takeover"  pripao je berlinskoj izdavačkoj kući Label Get Physical, a na njihovoj pozornici nastupili su Insolate, Jan Kinčl, Andrea Ljekaj i Antonio Jukić.
Za After  su bili zaduženi SERGEJ SNOOZE, CHUBY i NICK JELLY
 
Scenografiju na stageu uljepšavali su Svemirci šibenskog dizajnera Danijela Hrga.
 
Večerašnji program izgleda ovako:
 
➡️MAIN STAGE
BEBETTO
BORUT CVAJNER
OUTCOME
DISRUPTED PROJECT
SANTIAGO BATACOSTA
MARCO BASLER
 
➡️IMOGEN RECORDINGS STAGE TAKEOVER
ILIJA RUDMAN
ANTONIO ZUZA
STIPE "JAZZY" ŠIRINIĆ
BAKULA
 
Nakon devet godina provedenih u Puli, festival elektroničke glazbe Slurp! ovo se ljeto održava na  na Martinskoj  održava prvi put.
 
 
Slurp! festival je ovo ljeto kao selektore programa pozvao nekoliko domaćih i inozemnih kolektiva koji su svojim odabirom napravili program koji dokazuje uspon i kvalitetu domaće underground scene elektroničke glazbe. Dio programa tako je selektirao Ratcat kolektiv iz Šibenika, skupina zaljubljenika u glazbu koji godinama intenzivno rade na razvoju lokalne scene. Njihov je izbor i glavno ime festivala, talijanski duo Modular Project 
 
 
FOTO: Danijel Ferić
 
Iz kategorije: Glazba & Spektakli