Datum objave: 07. Kolovoz 2020

GITARISTIČKI VRITUOZ NA TVRĐAVI SVETOG MIHOVILA / Vlatko Stefanovski razgalio publiku, oduševila ga pozornica na Tvrđavi

Diana Ferić
Diana Ferić
Legendarni makedonski gitaristički virtuoz, sam,  na akustičnoj  gitari, na  koncertu koji  je u četvrtak  uvečer održao na tvrđavi svetog Mihovila oduševio  je u zapalio publiku koja ga je na kraju nagradila dugim aplauzima, zviždukom i  upornim pljeskom dozvala na bis, a jednako tako njega je, što je dva puta tijekom koncerta spomenuo oduševila tvrđava svetog Mihovila kao otvorena pozornica. "Neki kolege  su mi pričali kako je ovdje divno, ali nisam  mogao vjerovati da je to ovako lijepo. Uživao sam danas u zalazu sunca i sve je bilo tako nestvarno, skoro kao kič", našalio se.

 

Koncert je otvorio svojom obradom poznate skladbe “Makedonsko devojče” i nastavio s još nekoliko obrada tradicionalnih makedonskih pjesama a onda je izveo „Uspavanka za Radmilu M.“ Bijelog dugmeta na čijem je istoimenom albumu Stefanovski gostovao što je manje poznato.

Publika nije ostala uskraćena ni za poznate hitove koje je izvodio s grupom Leb i sol poput "Čuvam noć od budnih", "Čukni vo drvo" i Skopje. 
Odsvirao je i, kako je kazao, njemu najdražu skladbu "„Bistra voda“ od čije izvedbe prolaze srsi što publika nije skrivala, a na kraju, na bis, kada  se vratio na pozornicu  izveo je  „Guitar Boogie“ kojom su uvijek završavali nastupi Kings of Stringsa – fantastičnog trojca kojeg uz Stefanovskog čine gitaristički velikani Tommy Emmanuel i Stochelo Rosenberg. Publika ga je ispratila na nogama, uz dugi aplauz.
Stefanovski je za cijelog koncerta na bini bio sam s gitarom, a njegova glazba i virtuozne izvedbe ispunile su cijelu tvrđavu. Potvrdio je još jednom da je jedan od najboljih europskih gitarista i istodobno, jednostavan drag čovjek koji se "uvlači pod kožu". Koliko ga publika cijeni i voli pokazalo je to što su na tvrđavi svetog Mihovila sva sjedala predviđena za gledatelje, uz poštivanje fizičke distance,  bila puna, a neki su samo zbog koncerta u Šibenik došli iz Zagreba i drugih gradova. 
 
 
 
 
 
 

Video

https://www.facebook.com/sibeniknews.portal/videos/909216236232271/
Iz kategorije: Glazba & Spektakli