Datum objave: 18. Kolovoz 2020

PROPAO KONCERT / MUP odbio dati Bajagi i Instruktorima radnu dozvolu za nastup u Šibeniku, sve odgođeno za dogodine

Diana Ferić
Diana Ferić

Ništa od, za mnoge najiščekivanijeg koncerta ovog ljeta, onog Bajaginog koji se trebao održati 21. kolovoza na prostoru u TEF - a  u Šibeniku. Odgađa se za dogodine jer je Ministarstvo unutarnjih poslova odbilo Momčilu Bajagiću izdati radnu dozvolu. Novac za ulaznice će biti vraćen, a možete ga i donirati Udruzi P.A.R.K. za sav trudu koji su uložili kako bi doveli u Šibenik Momčila Bajagića i Instruktore.

"Nažalost nije išlo. Dobili smo sve dozvole za održavanje koncerta i to suglasnost Grada Šibenika, odobrenje Lučke uprave ŠKŽ kao vlasnika prostora, zeleno svjetlo lokalnih Stožera za povećanje kapaciteta maksimalnog broja publike, ali smo naišli birokratsku prepreku koja je stopirala koncert. Riječ je o mjeri MUP-a koja nalaže da se radne dozvole do daljnjega ne izdaju pjevačima s putovnicama zemalja koje nisu u EU. Naša duša je mirna i savjest čista. Trudili smo se i radili pola godine da Šibenik ovo ljeto dobije koncert kakav zaslužuje. Glavom kroz zid ne možemo i nećemo. Nakon prespavane noći, sigurni smo da je na kraju bolje da Bajaga i Instruktore ugostimo iduće godine kad ćemo moći napraviti pravi veliki koncert bez ikakvih ograničenja i zabrana, te bez opasnosti za ugrozu publike", kaže Igor Bergam iz Udruge P.A.R.K koja je organizator tog nesuđenog koncerta.

Koronavirus je i u ovom slučaju uzela danak. Koncert je prvotno bio planiran za srpanj ove godine, ali je bio odgođen za drugi dio kolovoza u nadi da će se stanje oko koronavirusa smiriti.

"Povrat novca za kupljene ulaznice (i za Regius #10 i za solo koncert Bajage) možete ostvariti isključivo preko www.entrio.hr/refund web forme najkasnije do 21.9.2020. Napominjemo, povrat za ulaznice kupljene na prodajnom mjestu više nije moguće ostvariti na prodajnom mjestu.Ako netko želi pomoći Udruga PARK kao organizatoru koncerta, za dosadašnji trud, troškove koje smo imali za ovaj koncert, te nastavak budućeg rada, slobodno možete ne zatražiti povrat i donirati 100 kuna koliko je koštala ulaznica u pretprodaji", poručuju iz te udruge.

Iz kategorije: Glazba & Spektakli