Datum objave: 19. Kolovoz 2020

PREDSTAVLJEN PROGRAM OVOGODIŠNJE VEČERI ŠANSONA / Organizatori kažu da bi kvalitetom izabranih novih skladbi bio zadovoljan i pokojni Arsen Dedić

Diana Ferić
Diana Ferić
 Jedino s čim su organizatori ovogodišnjih, 23 Večeri dalmatinske šansone u Šibeniku  imali ove godine  sreće je kvaliteta pjesama  koje su stigle za  jedinu večer, Večer novih skladbi, kako je na današnjoj konferenciji za novinare kazao izvršni direktor Branko Viljac dodavši da je siguran da bi zadovoljan bio i nezaboravni Arsen Dedić kojem su imali namjeru posvetiti ove godine prvu večer, večer starih skladbi, ali su zbog otežanih uvjeta organizacije festivala koje je izazvala pandemija morali odustati. 
Program 23. po redu Večeri dalmatinske šansone predstavili su direktori festivala Branko Viljac i Dušan Šarac, a podršku festivalu dali su i gradonačelnik Željko Burić, zamjenik gradonačelnika Paško Rakić te direktor Turističke zajednice grada Šibenika Dino Karađole.
„ Ovim putem želio bih čestitati direktorima Branku Viljcu i Dušanu Šarcu na ustrajnosti i želji da se ovaj festival koji je već 23 godine dio šibenske tradicije održi i ove godine unatoč novonastaloj situaciji uzrokovanoj pandemijom Covida 19. Grad Šibenik i ove je godine glavni sponzor ovog nadaleko poznatog i cijenjenog festivala“, kazao je na konferenciji za medije gradonačelnik Željko Burić, a njegov zamjenik Paško Rakić  je istaknuo kako je to festival koji ne promovira samo šansone i tradiciju dalmatinske pjesme nego i Šibenik. 
Ove godine zbog potrebe poštivanja epidemioloških mjera nema ulaznica u slobodnoj prodaju jer umjesto dosadašnjih preko tisuću sjedećih mjesta sada će ih biti samo 268, uglavnom za protokolarne goste, sponzore i obitelji izvođača i organizatora. Već to dovoljno govorio o uvjetima u kojima se taj prestižni festival održava, posebno o financijskim teškoćama jer ne samo da nemaju prohoda od prodaje ulaznica nego su ih napustili gotovo svi veći sponzori osim Grada Šibenika i Zagreb montaža grupe.
Po riječima Branka Viljca proveli su oštre mjere štednja, ali na produkciji ne mogu štedjeti tako da će vjerojatno ipak završiti u minusu u nadi da će se situacija sljedeće godine značajno popraviti. Grad Šibenik im nije povećao sredstva u odnosu na prošlu godinu iako je gradonačelnik Burić u jednom trenutku ustvrdio da jesu, ali su sretni barem zbog toga što su im  ta donacija koja iznosi 100 000 kuna smanjena za samo 5 000 kuna. 
Umjetnički direktor Festivala Duško šarac je  također izrazio zadovoljstvo kvalitetom programa Večeri novih skladbi te je posebno  istaknuo da imaju 11 kantautora koji daju poseban pečat Festivalu te da je među izvođačima polovica žena. 
  
 Na festivalskoj Večeri novih skladbi koja će se održati u subotu 23. kolovoza  nastupit će 22 izvođača, a program će voditi Martina Validžić i Mirko Fodor uz izravan prijenos HRT-a.
 
Tu su renomirani izvođači šibenskog kao što su Neno Belan, 4 Tenora, Ivan Ive Županović i Nikolina Tomljanović, Duje Stanišić, Branko Medak, Stijepo Gleđ Markos, Elma Burnić, Božidarka Matija Čerina, Klape More i Sebenico, ali i debitanti Marko Kutlić, Martina Majerle, Lili Gee Bend i Anja Viktoria Peršić koji će se ravnopravno natjecati za jednu od festivalskih nagrada Šansonijer.
 
 
 
SKLADBE KOJE ĆE BITI IZVEDENE NA VEČERI DALMATINSKE ŠANSONE ŠIBENIK 2020.
Po abecednom redoslijedu
 
DITE MOJE (J. Šetka – J. Markov – H. Domazet ) DUJE STANIŠIĆ
DOK DIŠEM BIT ĆU TVOJ ( D. Rapotec Ute – I. Brnas – D. Rapotec Ute ) BRANKO MEDAK
JE ČA JE ( E. Lovrić ) ELIS LOVRIĆ
JUG JE MOJA INDIJA ( K. Radovčić – K. Radovčić – D.Terlević ) THE BLONDES Ft. CVRČCI
KAO PREDIVAN SAN ( B. Krajcar – B. Krajcar – I. Ivanović / M. Vojovodić ) MARKO KUTLIĆ
MOJA DALMACIJA ( G. Karan – G. Karan – N. Bratoš ) 4 TENORA
MOJA JE NADA SAD SVE ( D. Pančur – J. Patekar – N. Belan ) NIKOLINA TOMLJANOVIĆ & IVAN IVE ŽUPANOVIĆ
MOJE MORE ( Aleksandra - Aleksandra - R. Okanović ) ALEKSANDRA
NE VOLIN JUGO ( N. Belan – R. Ćaleta N. Belan ) NENO BELAN
OD TEBE ĆA (Z. Ukić – Z. Ševerdija / Z. Ukić /B. Hrepić – The Obala ) THE OBALA
PRAVA RIČ ( I. Badurina – F. Bilić – I. Popeskić ) STIJEPO GLEĐ MARKOS
RUJANSKA NOĆ ( S. Jakelić – K. Jakelić – S. Jakelić ) SAŠA JAKELIĆ
SJENE MLADOSTI ( T. Mischell – T. Mischell –A. Slutsky ) TOMMI MISCHELL
SUNCE ( M. Odak ) LILI GEE BEND
SVJETLUCA MIRNO MORE ( E. Burnić – E. Burnić – Z. Domazet ) ELMA
ŠIBENIČE ( Z. Mišolongin – M. Jareb – T. Modrić ) KLAPA MORE
ŠTORIJA JE STALA ( B. Bubica - B. Bubica – L. Škaro ) BRANIMIR BUBICA & KLAPA SEBENICO
TI NEMAŠ POJMA ( S. Rapotec – V. Alilović – D. Rapotec Ute ) MATIJA
TVRĐAVE ( E. Lazarić – L. Hajdarpašić – A. Valenčić ) ANJA VIKTORIA PERŠIĆ
VOLIN DA SI TU ( D. Rapotec Ute – M. Cetina – D. Rapotec Ute ) MARTINA MAJERLE
ZA MENE NEMOJ PITATI ( R. Perković – S. Perković – R. Perković / L. Škaro ) GRUPA FORUM
ZEMLJA I ZRAK ( I. Nuić – K. Boban / I. Nuić - I. Nuić / K. Boban ) KRISTINA BOBAN
Iz kategorije: Glazba & Spektakli