Datum objave: 29. Svibanj 2021

ODRŽAN LIFESTYLE CHECK IN: Međunarodni spoj poslovanja i ljepote u Šibeniku

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Sunčan dan pored mora i lagani, osvježavajući povjetarac dok uživate u odličnom društvu, hrani i ekskluzivnom ambijentu En Vogue beach bara Amadria Parka, možda zvuči kao prizor iz prošlog života no upravo je tako izgledao današnji Lifestyle CHECK IN. To je serija poslovnih događaja koja služi kao platforma hrvatskim i stranim tvrtkama za suradnju i povezivanje, otvorila je organizatorica, naturalizirana Splićanka rumunjskih korijena, Monica Ioanitescu: „Dalmacija može parirati najljepšim lifestyle destinacijama na svijetu i savršeno je mjesto za promociju tvrtki i brendova i vjerujem da ćemo zajednički uspjeti u namjeri da Dalmacija izraste u prepoznatljivu lifestyle destinaciju u svjetskim okvirima.“ – rekla je na samom početku, a na tom putu značajnu podršku njenom projektu pruža HGK – Županijska komora Split, na čelu s Jozom Tomašem.

Pod voditeljskom palicom Nenada Hervatina, nizale su se prezentacije brendova i usluga. Sabrina Jakobitsch provela je prisutne kroz holističku njegu i način korištenja prirodnih kozmetičkih proizvoda EchtSchoen koje ručno radi od prirodnih sastojaka iz Koruške. Doktorica Marija Milić iz SkinClinic, najnovije splitske adrese za njegu lica te oblikovanje tijela i smanjenje tjelesne težine, istaknula je multidisciplinarni pristup i najnoviju vrhunsku tehnologiju koju koriste pri postizanju izvrsnih rezultata. Veliko zanimanje prisutnih izazvao je hrvatski proizvođač od 100% mulberry svile, brend ILKS kojeg je predstavila Helena Sraka: „Iako prvo pomislimo na automobile i nakit pri spomenu riječi luksuz, najveći luksuz danas je vrijeme koje posvećujemo sebi a kako vremena imamo sve manje, osmislili smo proizvode od čiste mulberry svile upravo kako bismo omogućili vrhunsku njegu kože i kose putem proizvoda koji se koriste.“ – istaknula je, a najveći interes izazvale su njihove svilene jastučnice i maske za spavanje.

Samo donekle se s njom složio Darko Šupuk, glavni urednik luksuznog dvojezičnog magazina Yachts Croatia, dodavši ipak da su i jahte neizostavan dio luksuznog doživljaja destinacije, posebno Hrvatske.

Andrei Voiculescu Bezić posredovao je u komunikaciji između hrvatskih, austrijskih i rumunjskih tvrtki ispred boutique tvrtke AVB Consulting, a po završetku prvog dijela sudionici su razgledali izložene slike Thomasa Kogler. Poznatiji pod brendom ArtGunn, Thomas je autor interesantnih i nesvakidašnjih umjetničkih slika velikih formata, realističnih pop-art djela koja će nakon Šibenika predstaviti u Dubaiju.

Današnja Media Style-Up edicija nastavila se koloritnom i lepršavom revijom ljetne kolekcije Dali Oleschko Couture. Zvijezda austrijske modne scene u ekskluzivnom Beach Clubu En Vogue Amadria Parka predstavila je dnevne i večernje haljine od laganih i prozračnih svilenkastih tkanina koja je u Šibeniku danas imala svoje premijerno predstavljanje. Savršena vizura šibenskog arhipelaga i prekrasan ambijent En Vogue beach kluba stvorili su čaroliju u sklopu koje su kreacije Dali Oleschko ispričale zavodljivu ljetnu priču. Također, predstavila je i prvu “Limited T-Shirt Summer Edition 2021” za žene i muškarce, posebnu po odabranim detaljima uzoraka ljetne kolekcije Dali Oleschko Couture.

Dio uspjeha današnjeg događaja treba pripisati podršci TZ Šibensko-kninske županije no ipak, najveće zasluge idu poduzetnicima koji su događaj podržali sudjelovanjem i stvaranjem novih poslovnih prilika međusobnom suradnjom. Među njima je i korčulanski hotel Lumbarda, direktor kojeg je prisutnima dočarao ljepote ovog dalmatinskog otoka te NCP & Mare, charter tvrtka specijalizirana za najam luksuznih jedrilica i motornih brodova. Upravo na jednoj njihovoj motornoj jahti nastavljeno je današnje druženje gdje se uživalo u vrhunskim cigarama kluba Mareva, čajevima brenda Veroslim,

a emitirana je i video prezentacija Dr. Mansoor Alobeidli, regionalnog direktora za Bliski istok Svjetskog kongresa ljepote, koji je osmislio i organizirao brojna međunarodna događanja putem kojih su se promovirali i etablirali brojni profesionalci i kreativci iz svijeta lifestylea na području UAE.

I ovo izdanje Lifestyle CHECK IN događaja održano je uz snažnu humanitarnu notu, pa su domaći i strani poduzetnici upoznati s radom hrvatske udruge „Femina“ koja je osnovana s ciljem pružanja podrške ženama, za kojom je sve veća potreba u ovim kriznim i nepredvidivim vremenima pandemije, te austrijskom udrugom „Kleine herzen“ čiji volonteri brinu o siročadi i djeci u nevolji iz Rusije, Ukrajine i Kambodže.

 

Iz kategorije: Glazba & Spektakli