Datum objave: 04. Kolovoz 2021

MARKO RAMLJAK BAND NA TVRĐAVI BARONE / Uspjeh je kada oduševiš domaću publiku u svom rodnom gradu!

Diana Ferić
Diana Ferić

Najljepša stvar koja se može dogoditi na koncertu je podjela energije između izvođača i publike. Upravo to se dogodilo 2. kolovoza na nastupu Marko Ramljak Banda na tvrđavi Barone u Šibeniku, piše Ivan Burić na portalu Music. Box.

Marko Ramljak poznati je violinist i skladatelj koji godinama svira u Gibonnijevom bendu, a surađivao je i sa svjetskim imenima kao što su Vlatko Stefanovski, Manu Katche i Pino Palladino. Iza sebe ima četiri solo albuma, a na ovom koncertu izveli su autorske skladbe s albuma “Mindset Live” iz 2016. godine. Koncert je počeo s Markovim solo uvodom na violini, nakon čega mu se na pozornici pridružio ostatak benda sastavljen od samog vrha domaćih glazbenika Branimir Gazdik – bubnjevi, Vedran Ružić – bas i Maasej Kovačević – klavijature. S prvim taktovima svima je bilo jasno da će koncert biti jedna glazbena poslastica. Odmah po završetku prve skladbe reakcija publike je bila fantastična, a Marko se emotivno zahvalio te najavio da neće puno pričati.

Ponekad nastupi fusion jazz sastava znaju biti atletska disciplina u dokazivanju znanja i mogućnosti pojedinih članova, ali to ovdje nije bio slučaj. Tijekom cijelog nastupa bend se igrao, te su jedan drugog podržavali i nadopunjavali za vrijeme nevjerojatnih sola, što je bilo posebno vidljivo u izvedbama ritam sekcije s izvanrednim Gazdikom i Ružićem, te na skladbi “Old Times” između Marka i Maaseja. Svaki od članova sastava je majstor svog instrumenta, te je zadovoljstvo promatrati ih i slušati s kojim lakoćom izvode sola i unisone dionice.  Ono što je po meni posebno u glazbi Marka Ramljaka su izuzetne teme, koje su dovoljno pristupačne nekome tko možda nije veliki ljubitelj fusion glazbe, dok istovremeno zadovoljavaju sladokusce koji očekuju određene glazbene eskapade. Dok ih svira, čuje se da Marko proživljava svaku notu i daje sebe potpuno u izvedbu, čime s lakoćom povede i publiku na svoje putovanje.

Svakako je poseban dio nastupa bio kad je bend prepustio pozornicu Marku koji je izveo interesantnu improvizaciju s looperom, koja se s lakoćom nadovezala na sljedeću skladbu po povratku benda. Nakon zadnje pjesme Marko Ramljak se još jednom zahvalio izvanrednoj publici. Naravno nije moglo proći bez bisa, pa su se vratili i odsvirali još “Upon the Promise” čime su zaključili kompletan album.

Kažu da je najteže “uspjeti” u svome gradu, a Marko je sa svojim bendom ove večeri definitivno uspio, prenosimo s portala Music Box.

FOTO: Music Box

Iz kategorije: Glazba & Spektakli