Datum objave: 03. Prosinac 2021

VEČERAS POČINJE ADVENTURA / Ograde na prilazima đardinu su zbunjujuće, ali ne trebaju vam covid potvrde nego samo maske

Diana Ferić
Diana Ferić

 Ograde koje su postavljene na prilazima đardinu danas su izazvale zabunu jer   je rečeno da na Adventuri nema covid potvrda i to je točno. Ograde su postavljene  na ulazima kako bi se kontorliraolo uzale li svi s maskama koje su večeras obavezne jer je riječ o koncertu i da bi svi oplahnuli ruke dezinfekcijskim sredstvom, kako nam je objašnjeno. Adventure koja se otvara večeras je  park Roberta Visianija pretvara u  blagdansku čaroliju u Hrvatskoj. Od odlične gastronomske ponude na čak 12 kućica u tri etaže parka, brojne koncerte, veliko klizalište na otvorenom i uz ‘zero waste’ politiku, Adventuriste očekuje puno druženja i zabave - sve bez covid potvrda!

‘Cijepi se najboljom zabavom’, poručili su organizatori Adventuristima i pozvali ih u petak od 17 sati na otvaranje kućica i degustiranje tradicionalnih delicija kao što su bakalar, kobasice i buncek, ali i odličnog street fooda, slatkih zalogaja, craft piva, kuhanog vina i gina.  Ugostitelji spremaju i brojna iznenađenja koja tek treba otkriti u Parkiću, a neki i dodatna. tako nam je vlasnik kuićice Maron večeras demonstriirao kako će svoje goste  uveseliti umjetnim snijegom.

Glazbeni program počinje večeras u 20 sati, kada se na binu pokraj kralja Petra Krešimira IV. penje glazbena senzacija koja je svojim kombinacijom disco zvuka i rokenrola osvojila kritiku i publiku. BluVinil će rasplesati Adventuriste hitovima ‘Apaši’, ‘Heroji’, ‘U predgrađu’...

Covid potvrde!

‘Sretni smo što smo u mogućnosti razdvajati plastiku, a ne ljude, pa je tako ulaz u perivoj Roberta Visianija omogućen bez covid potvrda, ali uz obavezno poštivanje svih važećih epidemioloških mjera. Dakle, prijatelje možete zagrliti i nazdraviti, ali poznanike ipak pozdravite držeći distancu’, kažu organizatori dodavši da će na dane kad su koncerti, ujutro ili na večer, na ulazu u Đardin biti postavljeni punktovi za dezinfekciju, a na njima možete dobiti i masku jer Stožer kaže da su obavezne kada su koncerti!

Plastic free by by - hello 0 waste! 

Adventura je bila plastic free, više nije, od ove godine je ‘zero waste’. Papirnate čaše su prošlost, a u budućnost ulazimo s višekratnim i razgradivim čašama koje će se moći preuzeti na ‘Zero waste’ kućici na gornjoj etaži parka. 

Kako bi Adventura doista bila zero waste, potreba je pomoć Adventurista.

‘Molimo da nas podržite u cilju smanjenja količine otpada na našoj Adventuri i svoju času vratite. Ako ne mijenjate piće, ne mijenjate ni čašu. Posebno se veselimo i svim POTIĆIMA koje se nadamo vidjeti, a koje možete ponijeti od kuće i svoje kuhano vino ili bilo što drugo kuhano ili nekuhano piti iz vlastite čase, odnosno pota. Slobodno se fotografirajte s vašim potićima, objavite fotografije i označite nas!’

Dječja Adventura u Đardinu

U subotu počinju dječje radionice u srednjoj etaži parka. U 11 sati vas očekuju dječak Paško i prijatelji, a u nedjelju u isto vrijeme na istom mjestu radionicu drže Juraj Dalmatinac i prijatelji!

Dio Adventure bit će i Poljana na kojoj se postavlja klizalište,a tu je i prirodni, okićeni bor koji je zamjenio  tzv raketu koja je godinama u Šibeniku glumila božićno drvce.

Iz kategorije: Glazba & Spektakli