Datum objave: 09. Rujan 2022

USKORO NA TVRĐAVI SVETOG MIHOVILA / Norveški dvojac King of Convenience dolazi za tjedan dana na najljepšu pozornicu na Jadranu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nakon 12 godina od posljednjeg izdanja Kings of Convenience se s novim albumom vraćaju na svjetske pozornice, a savršen koncert za kraj ljeta održat će na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku, u petak, 16. rujna 2022. Ovaj norveški indie folk-pop duo, kojeg često uspoređuju sa Simonom i Garfunkelom, na jednoj od najljepših open-air pozornica Jadrana donijet će upravo ono što nam svima nedostaje u ovoj godini; optimizam, romantiku i opuštanje. 

Peace or Love, četvrti studijski album Eirika Glambeka Bøea i Erlenda Øyea izišao je prošle godine točno na 20. godišnjicu prvog albuma, “Quiet is the New Loud”, i 12 godina nakon njihova posljednjeg albuma, “Declaration of Dependence”. Snimljen u pet različitih gradova u razdoblju od pet godina, album zvuči svježe poput proljeća: 11 pjesama o životu i ljubavi - s privlačnom ljepotom, čistoćom i emocionalnom jasnoćom koja se može očekivati ​​od Kings of Convenience. Ipak novih 11 pjesama imaju emocionalnu dubinu i teško stečenu mudrost koja dolazi s godinama. Erlend je naime izgubio oba roditelja u godinama od svog posljednjeg albuma, a Eiriku je skončao 21-godišnji brak. “Peace or Love” zvuk je dvoje starih prijatelja koji zajedno istražuju posljednju fazu svog života i pronalaze nove načine da zarobe tu neuhvatljivu magiju. 

 

Iz kategorije: Glazba & Spektakli