Datum objave: 14. Rujan 2022

Drniška panceta zvijezda zagrebačkog Burger Festivala. Digla je na razinu vrhunske delicije burger „Barbie Q” kojeg je kreirala ekipa iz Jelse na otoku Hvaru.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Izbor najboljeg burgera na prestižnom zagrebačkom Burger Festivalu otkrio je novu gastronomsku zvijezdu. Neočekivano je zasjala – drniška panceta. Nju je kao krucijalni kreativni sastojak u svoj svog burger „Barbie Q” ugradila najuspješnija ženska ekipa burger chefova burger bara odnosno gourmet burgeraja „Flying Pig” iz Jelse na otoku Hvaru. Ekipu predvodi burger meštrica Maja Grabić, a njihova inovacija je oplemenjivanje pljeskavice od čiste junetine hrskavim fetama drniške pancete. Osim drniške pancete taj čudesni burger sadrži domaći dimljeni BBQ umak, marmeladu od kapule, autorski senf koji je kreirala Marina Škarić, kremu od parmezana, luka, delikatsnih kiselih krastavaca i pomidora te Hot Honey pesto od od badema,meda, chylija, svježih krastavaca i kapule. Drniška panceta po ocjeni presudni je sastojak koji je burgeru „Barbie Q” učinio savršeno ukusnim spojem slatkog, kiselog i slanog.
Zanimljivo je da gourmet burgeraja „Flying Pig” iz Jelse osim „Barbie Q” burgera s drniškom pancetom na jelovniku ima još jedno jelo u kojem je panceta iz Drniša čarobni sastojak. Riječ je o njihovom French Frieseu, dakle prženim krumpirićima s kremom od parmezana i mljevenom drniškom pancetom.

Iz kategorije: Glazba & Spektakli