Datum objave: 12. Prosinac 2022

DOČEK U AZIMUTU / Pepi Jogarde i klupska glazba - pojačanje novogodišnjeg programa u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Vrhunskim odabirom glavnog glazbenog izvođača u novogodišnjoj noći, 31. prosinca, uzbudljive i scenski nepredvidive Roisin Murphy Šibenik je potvrdio titulu grada koji razmišlja izvan okvira i granica Hrvatske. S novogodišnjom pozornicom na Trgu Republike Hrvatske, a ispred UNESCO-ove katedrale svetog Jakova kao jedne od najljepših novogodišnjih kulisa, poznati obližnji klupski prostor Azimuta, nameće se kao centralno mjesto prije i poslije nastupa slavne Roisin. Ograničen broj ulaznica je u prodaji.

-Sa željom da se priključimo ideji organizatora i programa dočeka nove godine, u Azimutu smo se odlučili na specijalno izdanje glazbenog programa Select. Riječ je klupskom programu koji vodi DJ Bakula, a zahvaljujući kojemu su u Šibenik došla zanimljiva imena klupske glazbe. Za ovu prigodu Bakula je u goste pozvao Pepi Jogardea – otkrili su organizatori još jednog novogodišnjeg programa u noći s 2022. na 2023. godinu.

Bakula Selected predstavlja Pepi Jogarde (Adriatic Coasting)

U svijetu prije ovog, postojalo je vrijeme kad je clubbing bio važan dio života i kad je Zagreb, a samim time i Hrvatska, pulsirala u beatu cutting-edge događanja svjetske scene. Kad je bilo uobičajeno izlaziti u klub da bi poslušali Mark Sevena, Boo Williamsa, Gerda Jansona ili Huneeja, i kad bi vas uvijek jednako fascinirao glavni gost kao i njegov warm up kolega, domaćin – Jogarde. Taktilan i pomalo melankoličan deep house zvuk bio je tada njegov DJ potpis, a u kasnijim inkarnacijama, sve više se osjeća utjecaj Mediterana. Iako u okvirima regionalnog clubbinga Pepija aka Jogardea znaju manje – više svi, treba spomenuti i kasnije njegove projekte; Freilauf , “forty:love” večer s Felverom i Adriatic Coasting radio emisiju i all around glazbeni projekt koji promovira u partnerstvu s Nickom Colganom.

Pepe uživa u ljepoti postojanja, a svojom glazbom i vibrom privlači plesače na dancefloor. Čini to i više nego uspješno već desetljećima, nastupajući kao selektor i domaćin na brojnim glazbenim večerima s vrućim gostovanjima kod nas i van granica. Prvobitno kao organizator Freilauf programa u klubu Masters i Aquarius, a zadnjih sezona sve češće i kroz partnerske projekte “forty:love”, “Forty Fifty” ili “Hohcajt” te nedavno kao rezident Petog Kupe-a. Sve u svemu, tijekom svoje poduže karijere počastio nas je mnogobrojnim nastupima globalno poznatih izvođača koji su značajno obogatili našu scenu.

Osim proizvodnjom vina i poznatih pjenušaca, kad se ne bavi isključivo glazbom, radi radio emisiju ili pomaže oko koordinacije festivalske sezone u Tisnom za Love International, SuncéBeat, Defected, Dekmantel itd. Ako bi opisali njegov glazbeni potpis bilo bi to epiteti poput – taktilan i pomalo melankoličan, zvuk koji ostaje nenametljiv, a bukne kad treba.

SELECT by Bakula

Glazbeni valovi Mediterana, egzotične melodije toplog ekvatora, zaboravljeni zvuk 80-tih ili tek nedavna disco i house izdanja samo su dio programa Select. Od 2018. program prezentira glazbu neopterećenu žanrovskim okvirima i tako daje potpunu slobodu DJ izražavanja, a publici zanimljivu i eklektičnu slušateljsku širinu. Glazbeni selektor programa je Bakula, DJ kojeg već godinama slušamo u Azimutu i koji uvijek iznova iznenadi sa starim ili novim vinilima koji maštu vode na bezbrižna glazbena putovanja u različite kutke svijeta. U sklopu Select-a povremeno su nastupali i DJ gosti poput londonskog Kiwija, berlinskog Eddy Ramicha te zagrebačkog live dua Jan Kinčl & Regis Kattie.

Ulaznice za doček Nove godine u Azimutu možete pronaći na platformi Entrio.hr po cijeni od 50 kuna do 24. prosinca, od 24. do 30. prosinca po cijeni od 70 kuna te 31. prosinca, ako ih ostane, po cijeni od 90 kuna. U cijenu ulaznice uračunato je piće i ‘zalogajčić’ dobrodošlice. Ulaz u Azimut je strogo ograničen.

Iz kategorije: Glazba & Spektakli