Datum objave: 22. Lipanj 2023

NOVI FESTIVAL NA MARTINSKOJ / Overground festival donosi 20 uzbudljivih imena nove elektroničke scene

Diana Ferić
Diana Ferić

More  odlične muzike i druženje u očuvanoj prirodnoj oazi nasuprot stare gradske jezgre!Zvuči kao dobra želja, no upravo u takvom privlačnom ambijentu održat će se atraktivni program boutique festivala Overground kojim od 14. do 16. srpnja počinje plesna sezona u šibenskoj festivalskoj zoni Martinska. Cijelog vikenda do nedjelje popodne neprekidno će nadvije pozornice muzicirati 20 vrlo trendi stranih i domaćih izvođača posvećenih novom zvukui žanrovima kao što su new beat, dark disco i dark wave.

Prve noći nastupa svemirski berlinski duo Local Suicide, poznat po svojim razuzdanim plesnim partyjima, a za drugu noć zadužen je jedan od najzanimljivijih DJ-a svoga žanra Curses, punker iz New Yorka, nastanjen u Berlinu, koji voli preturati po mračnoj muzici iz osamdesetih. Među ostalima valja spomenuti i hrvatsku klupsku legendu Felvera, Španjolca Teniente Castilla, jednog od zanimljivijih DJ-a koji su već nastupali u Šibeniku, i jaku beogradsku postavu u kojoj su sjajna Stellarcompanion te rock and rave duo s gitarom,
basom i ritam mašinama Auf Wiedersehen.

Iako je Overground posve novo ime u svijetu domaćih glazbenih festivala, njegovi organizatori nipošto nisu jer riječ je o projektu šibenske organizacije RatCat i kluba Tunel koji su u proteklih pet godina organizirali stotinu evenata, glazbenih večeri, partyja, izložbi, performansa i ugostili brojne artiste poput Red Axes, Marvin & Guy, Juana Atkinsa,Stevea Buga, Damona Jeea, Muftija i drugih.
Festival je zamišljen kao vikend zona odlične muzike u opuštenoj atmosferi i ozračjun dnevnog boravka podijeljenog na dva različita mikrosvijeta - Overground stage na velikom betonskom plesnom podiju s prostranim barom i svim odlikama klupskog prostora u najboljem smislu tog pojma te Under overground stageom koji se nalazi uz more i u hladu je borova.
‘Overground je boutique festival napravljen po mjeri svojih izvođača, organizatora i publike koji je nastao iz težnje da barem na par dana pobjegnemo od stresne svakodnevice. Većina izvođača međusobno se poznaje i zajedno produciraju, nastupaju i partijaju, a mnogi sustekli i prijateljstva s dragom nam publikom pa jedva čekamo da velika zabava krene’, kažu organizatori.

Svima s ulaznicom na raspolaganju je besplatan kamp od petka ujutro do kraja nedjelje. Ulaznice po više nego popularnim cijenama dostupne su putem sustava Entrio: bit.ly/TvojUpad

Facebook event: https://www.facebook.com/events/149212121112412

 

Iz kategorije: Glazba & Spektakli