Datum objave: 14. Veljača 2014

Osnivač HG spota seli poslovanje iz Hrvatske zbog 'terora birokracije'

Nina Medić
Nina Medić
Hrvoje Prpić, osnivača tvrtke HG Spot svoje kompletno poslovanje seli izvan Hrvatske i to kako kaže, zbog 'terora hrvatske birokracije', piše Index.
 
"Evo to je to, prestajem s radom u Hrvatskoj. Ovo što imam ovdje to ću polako rasprodati i svaka nova firma koju ću otvarati, otvorit ću je vani. Svakog investitora ću savjetovati da ne ulaže u Hrvatsku, a sve to ću zahvaliti g. Liniću“, napisao je Prpić na svom Facebook profilu.
 
Naime, njegovu tvrtku Trillenium posjetila je porezna inspekcija i nakon što mjesec dana nisu uspjeli pronaći nikakvu nepravilnost, odlučili su račune njihovog dizajnera proglasiti neispravnima, zato jer na njima nije naveden JMBG, javlja Index.
 
"Ja na žalost nešto moram pronaći, tako mi je rekla šefica da se ne vraćam dok nešto ne nađem", kazao je inspektor Ministarstva financija.
 
Na njihovu izjavu da su primjedbe na račune glupost inspektor im je odgovorio "Znam, ali ja moram nešto naći. Gledajte, vi se žalite na presudu, a ja se neću žaliti na žalbu pa ćete to riješiti na sudu."
 
"Iako sam bio ljut rekao sam sam sebi državni službenici su bijednici, ali zato postoji sud da to ispravi i naravno uložili smo žalbu i čekali na rješenje. Porezna je naravno u međuvremenu zablokirala sredstva u visini PDV-a tih računa (60-tak tisuća kn)“, navodi Prpić.
 
No, Trillenium je danas dobio rješenje suda u kojem se žalba odbija i da PDV koji je dizajner uplatio u proračun ostaje u proračunu, ali da ga Trillenium ne može koristiti jer dizajner nije ispravno napisao račun!
 
"Ukoliko sve bude u redu s Trilleniumom, očekujemo ulaganje od dva milijuna eura i vjerujte mi da ću učiniti sve da niti jedna kuna ne dođe na ovo tržište. Ako će i biti programera iz ove male, korumpirane državice morat će se preseliti u neku drugu jer ja ovdje više ne radim", zaključio je Prpić.
 
FOTO: facebook
Iz kategorije: Hrvatska