Datum objave: 18. Veljača 2014

HDZ traži 50 milijuna kuna od optuženih u Fimi mediji

Nina Medić
Nina Medić

Vladimir Terešak,  zastupnik HDZ-a na suđenju za Fimi mediu zatražio je naplatu 50 milijuna kuna od Ive Sanadera i još troje optuženih zbog pretrpljene materijalne štete i štete nanesene ugledu stranke, prenosi Index.

HDZ je sudu predložio da privremenom mjerom osigura blokadu imovine Ive Sanadera, Mladena Barišića, Ratka Mačeka i Branke Pavošević kako bi se HDZ mogao naplatiti. Kako piše Index, Terešak je istaknuo kako je iz dokaza u postupku proizašlo da su njih četvero djelovali izvan svojih ovlasti, a njihove radnje pripisane su HDZ-u. "HDZ je žrtva, a nema pravo pokrenuti postupak jer se on pokreće po službenoj dužnosti", rekao je Terešak. Zastupnik HDZ-a to je izrekao očitujući se o izmjeni optužnice kojom je USKOK smanjio štetu za koju se tereti stranku.

Sanaderova obrana osvrnula se na iskaz Mladena Barišića. Odvjetnik Čedo Prodanović je istaknuo kako je Barišić samo formalno optuženik u ovom postupku te da je on u stvari svjedok optuženik, a Ivo Sanader je rekao da je suđenje namješteno pri čemu je još jednom zaradio opomenu sutkinje Ivane Čalić zbog upadanja u riječ, javlja Index.

Iz kategorije: Hrvatska