Datum objave: 02. Lipanj 2014

USKOK zatražio istragu svih Linićevih navoda protiv Milanovića

Nina Medić
Nina Medić

USKOK je nakon javnog  istupa Slavka Linića, bivšeg ministra financija, u kojem je iznio niz optužbi protiv premijera Zorana Milanovića, zatražio kriminalističko istraživanje njegovih navoda, piše Index.

"Nakon obraćanja javnosti bivšeg ministra financija Slavka Linića na konferenciji za novinare održanoj 29. svibnja 2014. USKOK je, u okviru svojih ovlasti, poduzeo sve potrebne radnje radi provjere njegovih navoda. Tako je od nadležnih državnih tijela zatražena žurna dostava cjelokupne dokumentacije o svim slučajevima koji su spomenuti u javnim nastupima, dok je od policije zatraženo provođenje kriminalističkog istraživanja.", priopćili su iz Uskoka.

Podsjetimo, Linić je optužio je Milanovićevog brata Krešimira Milanovića da je bio u sprezi s bivšom šeficom Porezne, Nadom Čavlović Smiljanec te da je preko nje pokušao utjecati na neke odluke Porezne uprave. Ustvrdio je da je kredit od HBOR-a dobila Milanovićeva šogorica te da je za kaj kredit Milanović znao. Također, rekao je da je Milanović stao iza svog prijatelja Siniše Petrovića koji je u NO Ine te da je štitio privatne interese i nije tražio odgovornost zbog neplaćanja poreza od strane Ine, piše Index.

Najveći sukob, ustvrdio je Linić, dogodio se kada je zaustavio kredit HBOR-a koji je trebala dobiti tvrtka Mali biskviti doo u iznosu od skoro 20 milijuna kuna.. "Sve je to značilo ugrožavanje plasiranih novaca i pitanje zašto netko ulaže toliko da radi biskvite u iznajmljenoj tvornici i to još s čokoladom iz Poljske. I onda još kad saznate da Kraš optužuje svog bivšeg kolegu za krađu tajne, i da netko tko želi uništiti Kraš i 2300 zaposlenih želi koristiti državne novce. Za 9,7 milijuna Maras je dobio čak i jamstvo Hamaga. Svi su se upleli da pomognu pojedinca koji je dao 20 tisuća kuna. Milanović je mene osobno upoznao s tim i nije se složio sa mnom.", tvrdi Linić.

Nakon press konferencije Linić je pohodio sve televizije. U svim nastupima je ponavljao da je Milanovićev cilj strpati ga  u zatvor i zaštititi svoju obitelj i prijatelje.

 

FOTO: HRT

 

Iz kategorije: Hrvatska