Datum objave: 07. Lipanj 2014

SDP-ovci žestoko kritiziraju Milanovića na sjednici Glavnog odbora

Nina Medić
Nina Medić

Iako se žestoki obračun dijela SDP-ovaca s predsjednikom stranke Zoranom Milanovićem očekivao tek na raspravi o isključenju Slavka Linića, kritike su krenule već na raspravi o rezultatima euroizbora. Mnogi od uglednih članova stranke poput Tonina Picule, Zlatka Komadine i Rajka Ostojića otvoreno su optužili Milanovića za loše rezultate i potonuće stranke, te i direktno zatražili njegovu odgovornost, javlja tportal.

Na sjednici Glavnog odbora pojavilo se 98 od 101 člana.

Dio govornika emotivno se osvrnuo i na Slavka Linića, kazavši kako je on simbol SDP-a. Vlado Šepčić Milanoviću je poručio da nije sposoban voditi ni Vladu ni stranku i da je vrijeme da se povuče. To je Milanovića izbacilo iz takta. Nakon što su ga riječi riječkog SDP-ovca izbacile iz takta, Milanović je stao za govornicu kako bi se obranio. Rekao je da to nije istina, a riječkom SDP-ovcu Milanović je suznih očiju poručio: 'Sramite se!'

Prema informacijama koje na kapaljku dolaze novinarima sa sjednice GO, na raspravi o rezultatima izbora dobar dio članova žestoko se obrušio na predsjednika stranke Zorana Milanovića. Zbog rezultata neki su, poput Tonina Picule, Davorka Vidovića i Marina Jurjevića zatražili i odgovornost predsjednika stranke, kaže nam naš izvor iz SDP-a.

Dio ministara i visokih dužnosnika SDP-a niže se s kritikama. Kako javlja novinarka N1 televizije, a prenosi tportal, Anka Bilić Keserović, Picula i Vidović optužili su Milanovića da zbog njega stranka gubi glasove i trpi poraze. Potpredsjednik stranke Zlatko Komadina u raspravi je priznao da ne razgovara s Milanovićem vec godinu i pol, oštro je napao šefa stranke čemu su se pridružili i drugi poput Rajka Ostojića koji je kazao da stranka uopće ne funkcionira.

Šef riječkog SDP-a Vojko Obersnel kazao je pak u raspravi da je ovo bila najlošija kampanja do sada i da je SDP izgubio od najnekompetentnije stranke. S druge strane u obranu milanovića stao je Gordan Maras i zatražio da Glavni odbor da podršku Vladi.

'Podigli ste zid između vas i nas, podigli ste zid između vas i građana', kazala je Milanoviću Kristina Ćurčija iz Dubrovačko-neretvanske županije, javlja naš izvor.

Osim Gordana Marasa i Siniše Hajdaša Dončića nitko nije  stao u obranu Milanovića. Naš izvor kaže nam da uglavnom brani sam sebe. Članovima je poručio kako nisu imali dovoljno novaca za kampanju, a među ostalim je dodao da Mirela Holy nije u SDP-u jer je ona tako htjela

Kako piše tportal, prije same rasprave i utvrđivanja dnevnog reda članovima stranke obratio se Milanović, a taj dio bio je otvoren i za medije.

'Danas ćemo se baviti onim što je bilo iza nas, s ugodnim i neugodnim stvarima, i onim što je pred nama. O onome što je iza nas govorit ćemo na stranačkom tijelu koje nije eksteritorijalno. Zato vjerujem da ćemo birati riječi i biti odgovorni ljudi. Što se tiče onoga što je pred nama, to su reforme i posao koji je težak, koji radi hrvatska vlada, koja doživljava jako puno opstrukcija od interesnih skupina kojima promjene nisu u interesu. Prije više od godine dana rekao sam da je SDP stranka dobrih promjena. Promjene ljude smetaju, naročito one koji imaju interese koji se štite posebnim sredstvima, i na tim promjenama mi ćemo ustrajati', kazao je uvodno Milanović.

Šef SDP-a nije se konkretno osvrnuo na sukobe unutar SDP-a, no jasno je za kraj poslao poruku članovima stranke. 'Mi kao vlada, kao stranka vlade, nismo jedini faktor u ovom društvu. Naša nije zadnja, u mnogim stvarima je prva, s obzirom na to da moramo davati inicijative, voditi, lomiti otpore i davati primjere. Prema tim načelima i s vjerom u to nastavit ću voditi SDP i Vladu i u tome očekujem podršku', kazao je Milanović.

Iz kategorije: Hrvatska