Datum objave: 17. Lipanj 2014

Radimir Čačić u petak izlazi na uvjetnu slobodu

Nina Medić
Nina Medić

Povjerenstvo za uvjetni otpust Ministarstva pravosuđa uvažilo je Čačićevu molbu za prijevremenim izlaskom iz zatvora na današnjoj sjednici u kaznionici u Valturi te će on u petak izaći na uvjetnu slobodu, javlja večernji.  Uz Čačićevu, razmatrale su se molbe još 41 zatvorenika.

„Odluka povjerenstva u skladu je s presudom iz Mađarske. Da se povjerenstvo sastalo prije mjesec dana, već bi bio slobodan. Čačić će se odmah uključiti u politički život. Jedva to čeka“, komentirao je Čačićev odvjetnik Čedo Prodanović.

Zlatko Koračević, bivši predsjednik uprave HEP-a, također je odmah rekao da ih tek sad čeka pravi posao, kad smo mu javili da Čačić izlazi u petak. „ Bilo je očekivano i to je dobar znak jer govori da politika sve manje utječe na pravosuđe. Naime, činjenica da je kod nas proveo više nego što bi u Mađarskoj govori o tome da politika još uvijek ima upletene prste. Drago mi je zbog njega osobno.“ kaže Koračević i dodaje da će sad njihovi projekti dobiti puni zamah.

Podsjetimo, Čačić je početkom 2010. u Mađarskoj izazvao prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradalo dvoje ljudi. Krajem 2012. 'pala' je pravomoćna presuda, a hrvatski Vrhovni sud potvrdio mu je kaznu zatvora od 22 mjeseca, koliko mu je izrekao mađarski sud.

On je nakon pravomoćne presude dao ostavku na dužnost potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva te od mađarskih vlasti zatražio dozvolu da kaznu služi u Hrvatskoj, piše tportal.

Iz kategorije: Hrvatska