Datum objave: 21. Srpanj 2014

Stanje Ranka Ostojića i dalje vrlo ozbiljno, ali stabilno

Nina Medić
Nina Medić

Ranko Ostojić, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova i dalje je na intenzivnoj njezi na Rebru, njegovo stanje je vrlo ozbiljno, ali je stabilno, javlja Index. S obzirom da ima najteži stupanj sepse, liječnici se bore za njegov život. HRT je objavio kako su mu zatajili jetra i bubreg.

Podsjetimo, ministar je u petak završio u Zaraznoj bolnici s visokom temperaturom, u subotu su ga hitno prebacili na Rebro i operirali. U poslijepodnevnim satima iz Vlade su priopćili kako je ministar stabilno nakon operacije te da ostaje na Zavodu za intenzivnu medicinu Klinike za unutrašnje bolesti KBC Zagreb zbog potrebe za daljnjom liječničkom skrbi.

Iz Vlade su priopćili kako kod potpredsjednika Ostojića utvrđen upalni proces u području vrata, te je zbog toga u subotu hitno izvršen operativni zahvat i drenaža upalnog procesa. "Zbog razvoja septičnog stanja sa znakovima cirkulatornog šoka, primijenjene su mjere intenzivnog liječenja. Zdravstveno stanje potpredsjednika Ostojića je i dalje vrlo ozbiljno, ali za sada stabilno", priopćili su iz Vlade.

Index je s dijagnozom koju je poslala Vlada kontaktirao dvoje liječnika. Oboje su se složili bez razmišljanja: ministrovo stanje je jako loše. Iako nisu željeli govoriti o detaljima s obzirom da nemaju cijelu sliku, prema njihovim riječima ministar Ostojić je u životnoj opasnosti.

Kako je za RTL kazao liječnik iz bolnice Sveti duh, iz Vladinog priopćenja može se iščitati da se kod ministra radi o najtežem stupnju sepse. "Svi septični pacijenti su životno ugroženi, prva 24 sata su najvažnija u liječenju. Što se prije počne s pravom terapijom, to su veće šanse za izliječenje", dodao je liječnik.

U HRT-ovom Dnevniku 3 objavljeno je kako su ministru zatajili jetra i bubreg. Liječnici s kojima su oni razgovarali također potvrđuju da je stanje ministra vrlo ozbiljno. Liječnici s Rebra očekuju da će se Ostojić oporaviti.

Iz kategorije: Hrvatska