Datum objave: 24. Listopad 2014

Ministar branitelja Matić došao na posao u pratnji interventne policije

Diana Ferić
Diana Ferić

Stopostotni ratni invalidi Domovinskoga rata i hrvatski branitelji i proteklu noć ostali su prosvjedovati, prenoćivši ispred Ministarstva branitelja u Savskoj ulici, tražeći smjenjivanje ministra branitelja Predraga Matića, njegove zamjenice i pomoćnika, a ministar Matić došao je jutros na posao u Ministarstvo kroz glavni ulaz neometan od prosvjednika, prenosimo s Tportala.

Iako su novinari tražili izjavu od njega, Matić je samo kratko odao počast kod slike umrle Nevenke Topalušić (60), stopostotnog ratnog invalida Domovinskog rata, koja je umrla tijekom prosvjeda u utorak navečer.

Matić je u Ministarstvo ušao u nazočnosti više interventnih policajaca, no nitko od branitelja nije ni pokušao zaustaviti ni ministra ni njegova pomoćnika Bojana Glavaševića, čiju ostavku također traže.

Kada je Matić ušao u zgradu Ministarstva, hrvatski su branitelji zapjevali 'Zovi, samo zovi'.

Prosvjed će branitelji, potvrdio je za tportal predsjednik Udruge 100-postotnih invalida Domovinskog rata I. kategorije Đuro Glogoški, nastaviti sve dok ne stignu željene ostavke.

Međutim premijer Zoran Milanović jučer je jasno dao do znanja da resornog ministra Matića ne misli smijeniti. 'Ako ministar s ovakvim ratnim i logoraškim putem ne može voditi Ministarstvo branitelja, ja doista ne vidim tko taj posao može raditi', kazao je jučer Milanović na sjednici Vlade.

Poručio je kako smatra da je prosvjed politički motiviran, s obzirom na to da, kako tvrdi, Vlada nije dirala u prava branitelja.

'Onaj tko se želi politički obračunavati, neka to radi, to je njegovo političko pravo. Ali neka se suzdrži od fizičkih obračuna koje smo vidjeli prema Bojanu Glavaševiću', dodao je Milanović.

No iako je Milanović dao do znanja da ne misli udovoljiti zahtjevima branitelja, oni su spremni razgovarati.

'Spremni smo na dijalog, ali ne s ministrom Matićem. U utorak ćemo tu kod nas u šatoru održati okrugli stol na koji smo pozvali predsjednika RH, predsjednika Sabora i premijera pa se mogu odazvati na to', kazao nam je Glogoški.

 
 
 
 

 

Iz kategorije: Hrvatska