Datum objave: 29. Studeni 2014

Predstavljena osma Agro Arca - sajam inovacija ju poljoprivredi

Diana Ferić
Diana Ferić

Predstavljena je Osma Agro Arca, međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji, na kojoj su do sada sudjelovali i šibenski izlagači. Održat će se od 8. do 10. svibnja 2015. godine i to prvi puta u gradu Trilju. Taj poznati sajam agroinovacija koji organizira Udruga inovatora Hrvatske iz godine u godinu okuplja sve više domaćih i međunarodnih izlagača.

Gradonačelnik Grada Trilja Ivan Šipić i predsjednik Udruge inovatora Hrvatske Marko Bubaš jučer su u Trilju potpisali i Ugovor o suradnji na projektu Agro Arce te pozvali inovatore, obrtnike i poduzetnike, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i sve organizacije koje djeluju u području poljoprivrede i prehrambene industrije iz cijele Hrvatske da sudjeluju na sajmu. Prijave za sve izlagače bit će otvorene od 1. siječnja do 1. svibnja 2015. godine.

Taj se sajam agroinovacija s međunarodnim karakterom dosad održao u Slatini i Biogradu, a po prvi puta domaćin je grad Trilj.

„Agro Agru prepoznali smo kao vrijedan projekt koji potiče razvoj novih i konkurentnih proizvoda u poljoprivredi i omogućuje umrežavanje i razmjenu znanja i tehnologija između inovatora, proizvođača, lokalnih institucija i obrazovnih organizacija“ rekao je gradonačelnik Trilja Ivan Šipić dodavši da je to i
logičan nastavak projekta „Proizvodna zona Čaporice – centar agropoduzetništva“ vrijednog 16,99 milijuna kuna za koji je grad Trilj kao prva jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj dobio EU sredstva s ciljem razvoja poljoprivrede u Cetinskom kraju i šire.

U proteklih osam godina na Agro Arci je predstavljeno nekoliko tisuća inovacija, novih proizvoda i ideja iz poljoprivrede, prehrambene industrije, poljomehanizacije, obnovljivih izvora energije i zaštite okoliša s ciljem promocije i razvoja poljoprivrede u Hrvatskoj.

 

Iz kategorije: Hrvatska