Datum objave: 02. Veljača 2015

Otvorena Facebook grupa protiv branitelja okupljenih u šatoru u Savskoj

Diana Ferić
Diana Ferić

Otvorena je Facebook grupa JaSeVasNeBojim  na kojoj možete izraziti podršku braniteljima koji pozivaju na otpor onim koji prosvjeduju ispod šatora u Savskoj ulici u Zagrebu. Inicirao ju je  Zoran rceg, 55-godišnji je umirovljeni ratni snimatelj i veteran Domovinskog rata, koji glasno govori protiv agresije šatordžija, a čini se da ima mnogo istomišljenika i to među braniteljima, piše Index.hr.



Erceg je na svom Facebook profilu u nedjelju objavio poziv svima koji imaju saznanja o tome kako su organizirana dežurstva u šatoru u Savskoj da mu se jave. "Želja mi je razobličiti zločinačko djelovanje desničarskih skupina u pripremi rušenja ustavnopravnog poretka u Republici Hrvatskoj za koju smo se uglavnom, BAR VEĆINA, časno borili.", napisao je Erceg dodavši da jamči svojom čašću, ako treba i materijalno, da neće odati izvor informacija po bilo koju cijenu makar i zatvor bio u pitanju.

Već u nedjelju navečer objavio je da su mu počele stizati prve informacije kako agresivni branitelji prisiljavaju svoje bivše suborce da se priključe rušenju ustavno-pravnog poretka Republike Hrvatske.

Index.hr u cjelosti prnosi  njegov posljednji post na Facebooku koju opisuje kako šatordžije prijete pravim braniteljima:

"Na moj poziv suborcima veteranima, dragovoljcima i invalidima sa područja Hrvatske te Bosne i Hercegovine tj. sa svih onih ratišta na kojima sam bio prisutan ali i na ostalim ratištima na kojima nisam stigao biti prisutan, a na kojima su se nalazili naši borci koji su se časno borili protiv srpskog agresora a koji su sad izloženi bezobzirnim i podmuklim prijetnjama i ucjenama od svojih bivših suboraca počele su stizati prve neslužbene informacije:

Piše mi umirovljeni časnik Hrvatske vojske iz sjeverozapadne Hrvatske, moj suborac sa jednog bojišta kojeg poznam kao časnog čovjeka, poštenog i hrabrog u ratu.

Piše mi on ovako:

"Službeni pozivi za dežurstvo u šatoru u Savskoj ulici u Zagrebu dolaze sa mail adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
Ako se ne odazovem prijete mi sa .............................. što me danas uistinu plaši.
Dežurstva se planiraju više tjedana pa i mjeseci unaprijed.
Spavanje privremenih - gostujućih šatoraša osigurano je u zagrebačkom hostelu ................... .............


Moj dragi ratni suborac dodaje na kraju:
Ono sto si Ti Zorane napravio u vrijeme rata na podrucju .......... daje ti pravo da dodes kad god hoces i gdje hoćeš. Dobro si dosao barem od nas iz xy ............. brigade.

Nakon ovakvih poruka pitam se:

Odlazak i boravak u Zagrebu očito košta puno. Ako se kriju izvori financiranja onda nešto mora biti sumnjivo - i izvori novca i krajnje namjere ovih opasnih ljudi. Osobno sam siguran da organi Republike Hrvatske točno znaju kako se ova agresivna akcija, koja prijeti Ustavnom poretku Republike Hrvatske, financira.

Vjerujem da znaju i tko je organizira, ali nemaju petlje reći odnosno na snazi je politička odluka ove nesposobne Vlade da se s tim informacijama ne izlazi u javnost.

Ja se pitam da li ta putovanja i spavanja u zagrebačkom hostelu, arčenje hrane i pića plaćamo svi mi porezni obveznici kroz financiranje nekih povlaštenih braniteljskih udruga?

Nadam se, saznat će se ubrzo."

 

 
 
 

 

Iz kategorije: Hrvatska