Datum objave: 04. Veljača 2020

HOĆE LI NAS ZAOBIĆI / Nevrijeme zahvatilo kontinentalnu Hrvatsku i Rijeku, za Dalmaciju sutra narančasti alarm

Diana Ferić
Diana Ferić

Danas oko 11 sati u Zagreb je stigla promjena vremena koju prognostičari najavljuju već danima. Spustio se pljusak popraćen jakim vjetrom, grmljavinom i sijevanjem. Temperatura u gradu je još uvijek prilično visokih 12 stupnjeva, ali očekuje se postepeni pad prema kraju dana. I iz ostalih dijelova Hrvatske pristižu vijesti o problemima izazvanim kišom i vjetrom. U Rijeci pada kiša i puše jak jugo koji uzrokuje valove na moru pred gradom, piše telegram.hr.

Portal Danica.hr javlja o usporenom prometu na državnoj cesti između Križevaca i Koprivnice zbog stabla koje je vjetar srušio na električne vodove, koji su pali na prometnicu. Vjetar je iščupao stablo i u Čakovcu, kod Trgovačke i ekonomske škole, javlja portal e-Međimurje. Iz HAK-a vozače pozivaju na oprez kada voze dionicom autoceste A1 Zagreb – Split – Ploče između čvorova Lučko i Karlovac zbog granja na kolniku.

SUTRA JOŠ OPASNIJE VRIJEME

Državni hidrometeorološki zavod je zbog opasnog vremena objavio narančasti alarm za Slavoniju i Dalmaciju. U ostatku države je na snazi žuti alarm. Vrijeme će još opasnije postati sutra, kada će prema kartama DHMZ-a na snagu stupiti crveni alarm za čitavu obalu, i narančasti za unutrašnjost zemlje.

Meteorolozi su za Telegram objasnili kako ovakve promjene vremena nisu ništa neuobičajeno za početak veljače. Dunja Mazzocco Drvar s RTL-a kazala je da ipak neće biti ekstremnog pada temperature pa bi tako sutra u Zagrebu trebalo biti oko tri ili četiri stupnja Celzija. Dorijan Ribarić s N1 televizije prognozirao je da će od četvrtka će biti stabilnije i mirnije, uz slab vjetar i bez oborina. Temperature će biti u okviru prosjeka i polako će rasti prema kraju tjedna

Iz kategorije: Hrvatska
Označeno u: