Datum objave: 13. Studeni 2015

KOLUMNA 8 besplatnih aplikacija koje će šibenskim studentima život učiniti lakšim

Josip Kuštera
Josip Kuštera

 

Zahvaljujući novim tehnologijama studentski život je danas mnogo lakši. Postoji bezbroj raznih aplikacija za studente koje će vam pomoći oko svakodnevnih zadataka. U nastavku sam odabrao 8 besplatnih aplikacija uz koje ćete se moći više usredotočiti na svoj studij. Lista se sastoji od Android i Apple iOS aplikacija i sve su potpuno besplatne!

App #1: SelfControl (iOS)
Zamislite da ste taman sjeli i otvorili skriptu, maksimalno ste se usredotočili, psihički pripremili na dugo učenje i potpuno spremni počinjete čitati. Nakon 10 min stiže vam notifikacija na faceu. Naravno nemoguće ju je ignorirati pa posežete za mobitelom i tako u nedogled.
Da izbjegnete situacije poput ove, SelfControl aplikacija vam omogućava da blokirate određene web stranice na određeno vrijeme kako biste se mogli u potpunosti posvetiti učenju ili nekom zadatku.


App #2: RealCalc Scientific Calculator (Android)
Zaboravili ste kalkulator? Na mobitelu nemate sve složene funkcije računanja? Onda je ova aplikacija idealno rješenje. Savršena je za sve studente koji trebaju sve mogućnosti znanstvenog kalkulatora.


App #3: JumpCut (iOS)
Svi znamo da koristimo copy i paste tipku češće nego što bi trebali dok pišemo seminare i slične stvari. Ali, isto tako svi znamo da nam to može riješiti cijeli niz problema i uštedjeti nam mnogo vremena. JumpCut aplikacija vam daje mogućnost da pristupite tekstovima koje ste već prije kopirali i zalijepili, čak i ako ste kopirali novi tekst nakon tog.
Ovo je korisna aplikacija za uštedu vremena i savršena za studente koji sve rade zadnji tren.


App #4: TED (Android i iOS) 
TED vam omogućava pristup najboljim seminarima na svijetu. Profesori, developeri, tehnološki stručnjaci, doktori znanosti, poslovni stručnjaci i glazbene legende. Sve ovo možete pronaći na Ted aplikaciji i okružiti se s nekim od najfascinantnijih ljudi na svijetu.


App #5: Sworkit (Android i iOS)
Predavanja, vježbe, seminari i učenje uz sve ostale aktivnosti ne ostavljaju studentima mnogo vremena pa bi radi toga mogli zapustiti brigu o tijelu. Motivirajte se i pokrenite jer kad ljeto zakuca na vrata bit će već pre kasno.
uz Sworkit aplikaciju možete jednostavno napraviti plan treninga u samo pet minuta!


App #6: Canva (web) 
Canva vam omogućuje da brzo i jednostavno kreirate svoj vlastiti dizajn. Bilo da se radi o postu za društvene mreže, prezentaciji, plakatu ili letku na ovoj web stranici možete napraviti personalizirani dizajn. Sve što trebate je odabrati format, pronaći fotografiju (ili uploadati) koja vam odgovara, odabrati font, malo srediti i imate dizajn koji izgleda kao da ga je radio profesionalac!
Također vam se nudi mogućnost dodavanja jednog ili više timova i sve što napravite ostaje spremljeno na stranici.


App #7: Prezi (web) 
Prezi je odlična web stranica na kojoj možete raditi prezentacije u obliku timeline-a. Ako vam je dosadio uobičajeni power point i uvijek iste prezentacije onda je Prezi prava stvar za vas. Iznenadite kolege i profesore na fakultetu s novom, zanimljivom prezentacijom ili oduševite šefa s nečim novim i inovativnim.
U svakom slučaju, poigrajte se u Prezi-u i vjerujem da će vam se svakako svidjeti. Također sve napravljene prezentacije ostaju spremljene na stranici i u svakom trenutku ih možete prepraviti ili nastaviti raditi na njima. Gotovu prezentaciju lako možete sherati bilo gdje jednostavnim kopiranjem linka.


App #8: Evernote (Android i iOS)
Vjerujem da svi na mobitelu imate opciju 'bilješke'. No Evernot podiže bilješke na sasvim novu razinu. Osim što možete raditi klasične bilješke na Evernotu imate opciju stvaranja glasovnih bilješki ili bilješki u obliku fotografije, koje možete posložiti po kategorijama i potkategorijama. Također možete postaviti podsjetnik, sastaviti listu ili napraviti chat.
Ako vam sve svidi, Evernote možete upgradeati i uz nadoplatu dobiti puno više mogućnosti na ovoj jednostavnoj aplikaciji za upravljanje zabilješkama. 

Iz kategorije: Biti student u Šibeniku