Datum objave: 18. Lipanj 2014

Thievery Corporation u nedjelju na tvrđavi: "Nema sjedenja ni zijevanja, njihova glazba je za ples!"

Nina Medić
Nina Medić

Ostalo je četiri dana do koncerta Thievery Corporationa na pozornici tvrđave sv.Mihovila u Šibeniku pa će svi fanovi Terraneo festivala bar na jedan dan doći na svoje. Umjesto visoke doze uzbuđenja u divljini, ove godine publika će se moći opustiti na vrhunskoj gradskoj lokaciji.

I dok kroz Terraneo festival svake godine protutnja kojih  30 000 posjetitelja, kapacitet tvrđave sveti Mihovil je 1066 mjesta, od čega je svega 900 pušteno u prodaju. Za poklonike Thieverya i Terranea doživaljaj bi mogao biti ravan onome da nakon Glastonburry Festivala omiljeni band slušaju u Royal Albert Hall-u. „Ipak, na ovom odmoru nema sjedenja ni zijevanja jer su koncerti Thivery Corporation live formacije kao stvoreni za ples!“, poručuju organizatori.  Nakon koncerta zabava se u tvrđavi nastavlja uz after party na kojem će puštati ni manje ni više nego sam umjetnički direktor Terraneo festivala - Rob Garza!

Thievery Corporation u Šibeniku nastupaju u sklopu projektaTerraneo Summer Break u sklopu kojeg će tijekom ljeta nastupiti još 2Cellos (09.srpnja) i  Novelle Vague (15.kolovoza), a u cjelosti će se odvijati na ljetnoj pozornici tvrđave sv. Mihovila.

Rob Garza čini čvrstu jezgru Thievery Corporationa zajedno sa svojim partnerom Eric Hiltonom. Zbližila ih je ljubav prema brazilskim glazbenim žanrovima. Vokali su uistinu najsnažnije obilježje posljednjeg albuma na kojem su gostovale pjevačica Novelle Vaguea Karina Zevian, kantautorica Shana Halligan, mlada nada Elin Melgarejo, te Thieveryeve dugogodišnje suradnice amerikanka LouLou Ghelichkhani i argentinka Natalia Clavier. Posljednje dvije dame pojačati će deseteročlanu mušku posadu Thieverya u Šibeniku i uljepšati publici pogled na zvjedano nebo i šibenski arhipelag. Ako tome pridodamo glazbenu kontemplaciju oko samog pojma „Saudades“ koji pojednostavljeno označava „prisutnost odsutnosti“ takvoga se provoda ni renesansni čovjek ne bi se posramio!

Ulaznice za koncert sastava Thievery Corporation na tvrđavi sv.Mihovila, mogu se po pretprodajnoj cijeni od 200kn kupiti u klubu Azimut u Šibeniku, na blagajni tvrđave sv.Mihovila u Muzeju grada Šibenika te u svim poslovnicama u sustavu Eventima i online na www.eventim.hr. Na dan koncerta, cijena ulaznica iznositi će 220kn.

Iz kategorije: Kultura