Datum objave: 01. Srpanj 2014

Ovaj tjedan pregršt kulturno-zabavnih događanja po Šibeniku

Nina Medić
Nina Medić

Koncert grupe Stampedo, The Pusla, benda Josip A Lisac, Scarlet Notes-a, zatim tradicionalni koncert Šibenske narodne glazbe pod nazivom '60 godina rock'n'rolla', međunarodni festival mladih talenata Zlatni mikrofon Šibenika i manifestacija 'Đir po gradu' na rasporedu su ovog tjedna u sklopu programa Šibenskog kulturnog ljeta.

Program manifestacije 'Đir po gradu' koja je zamišljena  kao niz priredbi sa ciljem afirmacije lokalnih glazbenika, poticanje kulturne raznolikosti i oživljavanje gradske jezgre Šibenika, planiran je za svaki utorak tijekom srpnja, kolovoza i rujna, a osim koncerata brojnih bendova uključuje i glazbene radionice, obilježavanje The Beatles dana.  'Đir po gradu' otvara se danas nastupom instrumentalnog sastava Čarobnjaci koji će svirati u Zlarinskom prolazi (na trgu ispred crkve sv. Nikole) s početkom u 21 sat.

Sutra će se na ljetnoj pozornici ispred katedrale sv. Jakova i Gradske vijećnice, koncert pod nazivom '60 godina Rock'n'Rolla održati Šibenska narodna glazba. Koncert počinje u 22 sata.

Isti dan na ljetnoj pozornici, tzv green stageu kluba Azimut  koncert održat će novosadski bend Josip A Lisac nastao 2009. godine. Sviraju ska, folk, reggae, podržavaju višeslojni rock.  Koncert je besplatan i počinje u 22 sata.

Lokalni ugostiteljski objekti Castello, Giro Espresso i Bono na istoimenoj ljetnoj pozornici smještenoj u Ulici Božidara Petranovića u petak pripremaju blues, rock noć, a za goste svira mladi, domaći bend The Puls. Koncert počinje u 21 sat, ulaz je besplatan.

Međunarodni festival mladih talenata Zlatni mikrofon Šibenika održat će se u nedjelju 6. srpnja  naTrgu Republike Hrvatske. Riječ je o festivalu koji se održava šestu godinu za redom, a okuplja sudionike iz brojnih europskih zemalja poput susjednih Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, te Crne Gore, Makedonije, Italije, Bugarske. Riječ je o festivalu koji slavi dječji talent na 'polju' pjevanja, plesanja, te je autorskog 'tipa', no ne i natjecateljskog karaktera što daje na važnosti tvrdnji da je važno sudjelovati, ne i pobijediti. 

Iz kategorije: Kultura