Datum objave: 10. Ožujak 2015

Šime Bubica - novi stalni člana kazališnog ansambla HNK Šibenik

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Kazališni ansambl HNK u Šibeniku dobio je četvrtog glumca u stalnom angažmanu. Poslije Oriane Kunčić, Franke Klarić i Jakova Bilića novi zaposlenik je Šime Bubica.

Šime Bubica rođen je u Šibeniku 1980.godine, gdje uz osnovnu i srednju školu pohađa glazbenu školu smjer klavir, a privatno pohađa satove gitare. Pred kraj i još jedno vrijeme nakon završetka srednje škole, radi kao spiker i voditelj na Radio Ritmu u Šibeniku, a u isto vrijeme (osniva) i pjeva u tada najmlađoj i više nagrađivanoj klapi Teuta.

2000. godine odlazi u Zagreb, počinje se samostalno baviti glazbom , te kao šansonijer nastupa na brojnim domaćim festivalima (Večeri dalmatinske šansone, Međunarodni festival šansone - Chansonfest Zagreb, Melodije hrvatskog juga, Knin fest, Festival humora Korčula...) , gdje je više puta i nagrađivan. Iste godine upisuje studij glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, u zadnjoj klasi dramske umjetnice prof. Neve Rošić ( Tonka Lonze i Zlatka Crnkovića), na kojoj je diplomirao 2005.g. Već na trećoj godini akademije, dobio je ponudu za rad na predstavi TOP u režiji Roberta Raponje.Odmah po završetku akademije ušao je u stalni glumački angažman gradskog kazališta Žar Ptica iz Zagreba ( u kojem je što kao honorarac,što kao stalni član odigrao niz predstava). Nakon četiri godine, odlučuje se za samostalnu glumačku i glazbenu karijeru. Član je Hrvatskog društva dramskih umjetnika i HGU-a.2009.godine upisuje postdiplomski studij organizacije i menadžmenta, pri Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Od tog vremena, radi na poslovima organizacije i marketinga u "Scardoni ", jednoj od najuglednijih producentskih kuća u Hrvatskoj i agenciji "Hamar media". Povremeno, u kulturnim domovima i školama, igra monodramu Samuela Becketta Posljednja Krappova vrpca i solistički glazbeno-scenski kolaž "Geste i grimase". Upravo se očekuje izlazak njegovog prvog solističkog glazbenog albuma na kojem surađuje s našim poznatim glazbenicima poput Arsena Dedića,Nenada Ninčevića,Renate Sabljak..., a sve to u izdanju diskografske kuće Scardona. Od 2. ožujka je u stalnom angažmanu HNK Šibenik.

Iz kategorije: Kultura