Datum objave: 04. Lipanj 2015

Evo što vam donosi novi šibenski glazbeni Deboto festival koji sutra starta na Tvrđavi

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Deboto je novi šibenski glazbeni festival odlučan u namjeri da dovede zavodljivu selekciju soula, jazza, elektronike i world music-a na tvrđavu Sv. Mihovila i ulice Šibenika. Miješajući sjajne glazbenike i lokalne i strane DJ zvijezde uz pratnju lokalnih vina i delicija, Deboto će osigurati da šibenska festivalska sezona počne uz sjajne vibracije. 

Dvodnevni program koji počinje sutra, petak (5.lipnja) dijeli se na tri dijela:

• popodnevni program na trgu Mala loža sa lounge programom u kojem će se bez predefiniranog rasporeda izmjenjivati i zajedno nastupati svi DJi koji gostuju na festivalu (16:00 - 21:00)
• glavni program na glavnoj pozornici tvrđave Sv. Mihovila sa nastupima uživo (21:00 - 01:00)
• DJ program sa setovima gostujućih zvijezda ispod tribina tvrđave Sv. Mihovila (01:00 - 04:00)

Tako će te uživo moći poslušati izvođače kao što su Omar, Hailu Meriga Trio, Eddy&Dus, Matija Dedić, Mangroove... a DJ setove pripremili su Rainer Trueby, Tom Wieland, Alex Barck, Stipe Širinić i drugi.

Osim sjajne glazbene kulise, svim lokacijama je zajednička i pomno birana ponuda hrane i pića. Uz izvrsna lokalna vina vinara iz šibenskog kraja, nudit će se i lokalizirane varijacije klasičnih koktela, domaće rakije i dalmatinske delicije.

Riječ "deboto" u nazivu festivala u dalmatinskom žargonu znači "skoro" i najbolje opisuje želju organizatora da čitavo događanje ima opuštenu atmosferu neformalnog druženja - skoro festival.

Karte možete kupiti u vine baru Vino&ino po cijeni od 85 kuna za dnevnu ulaznicu ili 130 za festivalsku.
 

Iz kategorije: Kultura