Datum objave: 14. Srpanj 2015

Klavirski virtuoz Maksim Mrvica danas dijeli svoju glazbenu čaroliju s publikom u svom rodnom gradu

Šibenik News
Šibenik News

 

Nakon rasprodanog početka turneje Adriatic Tour 2015. u sklopu koje nastupa u pratnji svog britanskog benda, Maksim Mrvica danas, 14. srpnja napokon ponovno svira za svoje Šibenčanke i Šibenčane, na Tvrđavi sv. Mihovila, na koncertu koji će započeti u 21:30.

„Neizmjerno me raduje što svom Šibeniku mogu predstaviti svoj Adriatic Tour program i aktualni album Mezzo e Mezzo“, kazao je ususret šibenskom nastupu vidno uzbuđen i oduševljem Mrvica, jer ipak, iako ovaj pijanistički genij iza sebe ima mnogobrojne rasprodane nastupe na renomiranim svjetskim pozornicama, nastup u rodnom gradu za njega je uvijek posebno dirljivo i jedinstveno iskustvo.
Mrvica je inače već jučer u pratnji britanskih glazbenika, tri sjajne hrvatske gudačice i Hane Huljić, koja sa svojim kristalnim sopranom plijeni pažnju na Maksimovoj turneji, stigao u Šibenik, direktno s otoka Hvara, gdje je nakon veličanstvenog otvorenja Adriatic Toura 10. srpnja na Ljetnoj pozornici u Opatiji, održao sjajan koncert u Starom Gradu. Nakon šibenkog koncerta, očekuje ga nastavak turneje u Trogiru, 15. Srpnja u Kuli Kamerlengo, zatim u susjednoj Sloveniji, u Portorožu 17. srpnja, te konačno i završetak Jadranske turneje na Otoku Lokrumu 21. srpnja, u sklopu velike glazbene manifestacije “Lokrumske večeri – Glazba kraj mora”, koju je inicirao i osmislio producent Tomislav Kašljević, čovjek koji stoji i iza večerašnjeg koncerta u Šibeniku te također i koncerta u Trogiru, 15. srpnja.

Ukoliko još niste nabavili ulaznicu za večerašnju glazbenu čaroliju Maksima Mrvice na Tvrđavi sv. Mihovila, požurite po svoje ulaznice, jer za večerašnji nastup karizmatičnog Šibenčanina doista vlada ogroman interes! Još je nešto ulaznica preostalo u pretprodaji na ovim prodajnim mjestima u Šibeniku: Tvrđava sv. Mihovila i Muzej Grada Šibenika te u sustavu Eventima.

Iz kategorije: Kultura