Sidebar Menu

Datum objave: 06. Kolovoz 2015

Komedion - festival stand up komedije sljedeći tjedan na Banju. Upoznajte komičare.

Šibenik News
Šibenik News

Ostalo je još samo šest dana do tri dana smijeha na Plaži Banj u Šibeniku na kojoj će nas nasmijavati šesnaest stand up komičara/ki. Vrijeme je da redom upoznamo zvijede Komediona - Festivala stand up komedij.

Josip Škiljo je tridesetdvogodišnji "mladić" koji često blizu mikrofona uz pomoć kojeg putem radio valova davi slušateljstvo, kada nije u prilici to raditi u živo. Ima iznimnu sposobnost preživljavanja, jer toliko je toga izvalio i ostao živ. Kako je kronično neispavan, često zaspe za stolom ili za šankom u sred razgovora. Ljubitelj je adrenalina, pa zato vozi biciklu po Splitskim ulicama. Životni cilj mu nije ostvariti američki, već dalmatinski san - ne radit ništa!

Tomislav Kozačinski iz Zagreba ili Koza, kako ga zovu prijatelji, je do danas razvio svoj stil stand up nastupa koji će mnogi nerijetko nazvati “šok” humorom, dok će on reći da “samo govori istinu” i ono što svi već odavno znaju. Ljubitelji crnog humora i lite filozofije s nijansom svega što nije društveno prihvatljivo će svakako doći na svoje. Možda kući odete i s kojim upitnikom na glavi? No jedno je sigurno – nećete ostati ravnodušni.

Nikola Silić iz Beograda. Naslikao platno, dali mu nagradu. PhotoShopirao fotku, dali mu nagradu. Napravio animirani film, dali mu nagradu. Smislio reklamu, dali mu nagradu. Ali najviše se ponosi svojom skromnošću. Ima 100+ kila što zvuči mnogo gore kada se kaže kao 0,1 tonu.

Tin Sedlar iz Zagreba najmanji je komičar na Balkanu i boji se svega što je više od 168 cm. Da je bio žensko zvao bi se Lea i nosio bi minice i štikle. Budući da je muško, zove se Tin i nosi štikle. Rođen je u Zagrebu 1988., bavi se nogometom i diplomirao je pedagogiju. Bio je povučen i normalan dok se nije počeo baviti stand up-om. Voli svakodnevne rituale, ljubitelj je domaće zabavne glazbe i "reže žile" na Dražena Zečića, Mišu Kovača, Milu Hrnića i ostale legende hrvatske estrade.

Nesha Bridges iz Beograda je komičar koji nikada ne zapisuje svoj tekst, jer nema pretjerano vremena. Ili je samo lud. To nitko ne može procijeniti.
Tvrdi da je život stand up i stand up život. Riječi koje ga najbolje opisuju bile bi karirani stoljnjaci, željezne pepeljare i bijela roljetna. A možda i ne.

Ivan Nikolić rođen na vrućem beogradskom asfaltu…bi vjerojatno pisalo na početku Ivanove biografije, ali je njegova mama ipak vjerovala u modernu medicinu i porodilišta. Kada se rodite tokom dekade u kojoj pravi muškarci nose najlonke i imaju sprej u kosi, svemir vas suptilno usmjerava da život provedete u ismijavanju.

Miranda Lončar rođena je u Hercegovini što znači da živi u Zagrebu. Za sebe kaže da je samostalna: sama, stalno. Pripadnica (po nekima i osnivačica) ekstremne frakcije hercegovačke manjine u Zagrebu koja se bori protiv zaključavanja smeća u posebnim prostorijama po haustorima. Jer nostalgija je ogromna kad smeća nema niđe ni za lijeka.

Tin Vodopivec dolazi iz Slovenije i ne, ne brinite, ne zanima ga more u Šibeniku. Njegov humor dotakne svakoga; njegova šale popularne su među svim generacijama. Na pozornici Tin je ugodan i dopadljiv svakome, njegova ličnost – zbunjeni dečko koji je prepametan za svoje dobro – prirodna je i samim time uvjerljiva. Tin završava pravni fakultet i priprema se za svoju međunarodnu priliku.

Aleksandar Perišić kraljevački je komičar koji u publici traži energiju, suborce sa kojima će humorom doprijeti do širih narodnih masa i najvažnije – oca koji ga je ostavio kad je bio mali. Zanemarite njegovu garderobu… Koncentrirajte se na frizuru… Zapravo, gledajte ga u lice… Zapravo, zatvorite oči i probajte da uživate u njegovom glasu. Kao i svakom gremlinu, ZABRANJENO je davati mu prehrambene proizvode (naročito pivo) od ponoći (mislimo na ovu ponoć) pa do kraja vremena.

Goran Vugrinec Goc najhiperaktivniji komičar u Hrvatskoj, rođen je u Zagrebu. Riječ je o momku s toliko energije da se pored njega poremećaj pozornosti s hiperaktivnošću čini kao vegetativno stanje. Postoji mit da je kao mali upao u kotao s Red Bullom i sada ga zaustaviti mogu samo određeni zakoni fizike. Goc je inače odličan animator i podjebavač, a u slobodno vrijeme se ozljeđuje vozeći brdski bicikl i surfa internetima za pare.

Tomislav Primorac je polovni dalmatinac, živi u Splitu već 23 godine, ali rođen u Mostaru. Bavi se glazbom i crtanjem stripova, a u slobodno vrijeme završava studij fizike. Ne voli ništa što vole mladi. Druželjubiv, komunikativan, pristojan, uvijek pozdravlja susjede na stubištu. Donedavno se na facebooku zvao Potencijalni Serijski Ubojica, ali su mu iz nekog razloga to zabranili, pa je prisiljen koristiti svoje dosadno ime i prezime, Tomislav Primorac.

Aleksandar Curać Šarić dolazi nam iz Rijeke. Od samih početaka Aleks i njegovi nastupi su izazivali oduševljenje među publikom zbog njegovog karakterističkog talenta da se poveže i ostvari nevjerojatnu komunikaciju s istima što stvara osjećaj kao da je sjedite u društvu, a on je jedan od vas.

Tihomir Psihomir Paravina dolazi iz Dubrave i komičar je koji objašnjava svoje fore za razliku od mađioničara koji Vam nikad neće reć u čem je štos. Toliko dugo je za mikrofonom da bi trebao plaćat pretplatu. Služi se klavirom. Htio bi imati dim mašinu da može nestat s pozornice. Tvrdi da se može “izgorit” i pod reflektorima isto ko pod suncem.

Jelena Radanović je divna mlada dama koja pripreme za veliko pospremanje stana počinje tako što ode do katastra tražiti nacrt jer ne vidi zidove od kaosa.
Nije neka domaćica, nema uspjeha u kartama, ali zato ima savjete u ljubavi. Od njenih tehnika muvanja najpoznatija je ona: "Ukucam kod, bus stiže za 11 stanica, pokažem dečku pored mene u fazonu: Taman dovoljno vremena da se smuvaš za mene" Naširoko je poznata sudskim organima koji izdaju zabranu prilaska.

Vlatko Štampar iz Čakovca, za one koji ga nisu “probali”, ostati će nikad pronađeno utjelovljenje svih onih suludih misli koje svatko od nas pomišlja u onom dijelu uma koji s razlogom ignoriramo. Za one koji su ga doživjeli, Vlatko je bio i ostaje ventil, pipa, sasvim suludih asocijacija koje u kombinaciji s njegovom nezamjenjivom manirom neizbježno mame smijeh i čine ga jednim od ponajboljih komičara “na ovim prostorima”. Osim u Mađarskoj.

Marina Orsag veliko je dijete u maloj odrasloj osobi. Vječiti Petar Pan i osoba koja se hrani smijehom i pozitivom publike. I svjesna je toga da ne nastupa na pozornici kao stand up komičarka, imala bi velikih psihičkih problema. Ovako ima samo malih. Za čokoladu prodala bi sve, a mota ljude oko sebe istom brzinom kojom mota.

Sada kada ste lagano pročitali neke informacije o izvođačima i izvođačicama prvog festivala stand up komedije u Šibeniku, nadamo se da ćete doći u velikom broju da ih uživo bolje upoznate i nasmijete se do suza i napunite svoje baterije pozitivom. Vidimo se na Plaži Banj od 12.08. do 14.08. poručuju iz organizacije Komediona.

Iz kategorije: Kultura
Označeno u:

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3