Datum objave: 15. Siječanj 2016

REAKCIJE NA ODLAZAK SUPERUHA: Žao nam je, ali bit će još festivala

Šibenik News
Šibenik News

Dok čekamo na reakciju Grada Šibenika na odluku Mate Škugora da SuperUho preseli na novu lokaciju u novi grad (kako neslužbeno doznajemo, seli u metropolu, Zagreb) s čim, za početak, dogradonačelnik Dane Mileta nije bio upoznat dok ga telefonski nismo upitali za komentar, na istu temu razgovarali smo s direktorom Turističke zajednice grada Šibenika, Dinom Karađolom koji nam je, pak, priznao da tu informaciju ima već neko vrijeme i da mu je žao zbog Matine odluke koju razumije.

 

OD VELIKOG ZNAČAJA ZA GRAD

 

- Žao mi je što gubimo još jedan kvalitetan festival, ali se nadam da ćemo imati nadomjestak za njega. Razumijem da je otišao na mjesto gdje će mu biti isplativije iako je Mate Škugor od velikog značaja za nekoliko kvalitetnih projekata u gradu. Ipak, otišao je na lokaciju koja će mu biti financijski isplativija. To je Matina odluka da ode  - govori prvi čovjek lokalnog TZ-a.  

 

 

Karađole tvrdi da su velika većina festivala u Krešimirovom gradu privatni projekti koji unatoč tomu uživaju veliku podršku kako lokalnog TZ-a tako i gradske uprave. 

 

Zbog možebitnog gubitka SuperUho festivala žali i voditeljica Odjela za fortifikacije pri Muzeju grada Šibenika, Gorana Barišić Bačelić kojoj je ovo, kao i Mileti, bila prva vijest o odlasku festivala iz grada. 

 

- Nisam dobila još nijednu službenu informaciju o tome, ali mi smo svakako otvoreni za suradnju kao i prošle godine. Nije mi drago to čuti, ali mi ostajemo otvoreni za suradnju - kazala nam je Barišić - Bačelić, dodajući da još ima vremena da se odluka o premještanju festivala ipak ne realizira.

 

JEDAN ODE, DRUGI DOĐE

 

Na komentar da to nije prvi festival takve kvalitete koji odlazi iz Šibenika, Karađole kaže kako se broj festivala u gradu uvijek vrti oko iste znamenke jer ako jedan ode, neki druga festival dođe, a i oni koji su ostali u Šibeniku - jačaju, govori Karađole pa za primjer navodi gastronomski festival i Festival putnika. 

 

Ipak, priznat će kako je gubitak Terraneo festivala još uvijek živa rana čak i kad nam može reći da će šibenska publika već ove godine dobiti još jedan filmski festival o čemu će biti riječi narednih tjedana. 

Iz kategorije: Kultura