Datum objave: 28. Ožujak 2016

Australsko-hrvatska obitelj Begonja promovira šibenske znamenitosti

Šibenik News
Šibenik News

Oni su Sarah - Jane i Mate Begonja, australsko – hrvatska obitelj koja je, zamislite, daleku zemlju klokana i koala zamijenila za Hrvatsku. Niz je razloga zašto su životnu sreću potražili u Hrvatskoj, no od preseljenja na europsko tlo pišu i putopisni blog pod nazivom 'Chasing the donkey' koji je posvećen Lijepom Našom.

 

U jednom od svojih putovanja, posjetili su Šibenik nakon čega su sastavili listu od pet stvari zbog kojih vrijedi spakirati kovčege i pronaći smještaj upravo u Krešimirovom gradu.
- Znamo da je samo pet, ali i to je dobar početak – napisala nam je Sarah – Jane, šaljući nam poveznicu na blog posvećen našem gradu.

 

Gradska vijećnica, kamene ulice i trgovi, katedrala sv. Jakova i četiri tvrđave te, neizostavni, Nacionalni park Krka našli su se na popisu njihovih top pet stvari koje nudi Šibenik, a kojima, između ostalog privlače nove turiste u grad. 

 

- Šibenik je grad sunca, mora i kamenja. Jedinstvena kombinacija karakteristika zbog kojih ovaj grad ne nalikuje nijednom ostalom u Hrvatskoj – pišu Begonje o gradu, a zašto su izdvojili gore nabrojeno kao top pet razloga zbog kojih vrijedi posjetiti biser Jadrana provjerite na liku – ovdje.

 

Malo upozorenje, tekst je pisan na engleskom jeziku. 
 

Iz kategorije: Kultura