Sidebar Menu

Datum objave: 29. Ožujak 2016

Sva prava i uvjeti prijave na natječaj za šibensku Šansonu

Šibenik News
Šibenik News

Već neko vrijeme otvoren je natječaj za skladbe koje će biti izvedene na 19. večeri dalmatinske šansone - Šibenik 2016 te isti traje do 1. svibnja, naravno, ove godine. Ovogodišnje Večeri dalmatinske šansone održat će se 19. i 20. kolovoza u Krešimirovom gradu. Prijava skladbe za Večer internacionalne glazbe –Šibenik 2016.
petak, 19. kolovoza 2016

Za dvadeset (20) skladbi koje su bile izvedena na festivalima: Eurosong, San Remo, Splitski, Opatijski, Zagrebački i dr. festivali - prijava mora sadržavati naziv originala skladbe, imena autora skladbe, stihova te dva izvoda melodijske linije s upisanim harmonijama.


Izvođači odabrani za izvedbu prihvaćaju sve njegove uvjete i prenose prava na Organizatora da odabrane skladbe izvede, tiska i prenese preko radija i televizije, te da ih snimi na nosač zvuka i slike. Sva ostala prava Izvođač pridržava za sebe.


Odabrane skladbe bit će izvedene uživo uz festivalski orkestar 19. kolovoza 2016. godine.

 

Prijava skladbe za 19. večer dalmatinske šansone / Večer novih skladbi – Šibenik 2016.
subota, 20. kolovoza 2016.


I
Za dvadeset (20) skladbi koje se moraju temeljiti na izvorištima dalmatinske šansone s posebnom pozornošću na kvalitetu stihova te raznolikosti u glazbenom pogledu koristeći slobodnije glazbene oblike pop, rock ili jazz izričaja temeljenih na baštini dalmatinske melodike.

II
Autor je dužan dostaviti organizatoru prijavu na Natječaj koja mora obavezno sadržavati:
a) naslov skladbe
b) ime i prezime autora sa točnim adresama
c) dva izvoda melodijske linije sa upisanim harmonijama i upisanim stihovima
d) tri primjerka stihova
e) kvalitetno izrađenu oglednu snimku skladbe na CD-u (dva primjerka) po mogućnosti kakvom je zamišlja za izvođenje
f) trajanje skladbe ne smije biti dulje od 3,30 min, uz jedino dozvoljenoprekoračenje uz suglasnost Organizatora.

III
Skladbe poslane na Natječaj ne smiju biti ranije objavljivane i izvedene Autori jamče originalnost prijavljenih djela. U slučaju bilo kakvih sudskih sporova po ovom pitanju,svu odgovornost snosi autor. Autori nemaju pravo naknadnog povlačenja prijavljenih skladbi, kao ni javnog izvođenja prije održavanja festivala. Skladbe koje ne budu prihvaćene ne vraćaju se autorima.

IV
Autori odabranih skladbi za izvedbu dužni su prihvatiti sugestije u glazbi i stihovima ako to Organizator iz bilo kojeg opravdanog razloga bude zahtijevao.

V
Autori odabranih skladbi obvezuju se u roku od 20 dana od dana objavljivanja rezultata natječaja, potpisati s organizatorom izdavački ugovor.

VI
Autori skladbi odabranih za izvedbu prihvaćaju sve njegove uvjete i prenose pravo na Organizatora da odabrane skladbe izvede, tiska, i prenese preko radija i televizije, te da ih snimi na nosače zvuka i slike, odnosno da svaka ili neka prava prenese na treću osobu. Sva ostala prava autor pridržava za sebe.

VII
Rok predaje skladbi je 1. svibnja 2016. godine na adresu:
Šibenik koncert,
Rogoznička 2, 22000 Šibenik, s naznakom Večeri dalmatinske šansone.

VIII
Večer dalmatinske šansone Šibenik 2016. održati će se 20. kolovoza, na Trgu Republike Hrvatske u Šibeniku ( festivalska ljetna pozornica) uz festivalski orkestar i pjevanje uživo, kao i uz mogućnost suradnje sa dalmatinskim klapama i ansamblima.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.