Datum objave: 03. Travanj 2016

Predstava 'Laživac' uvrštena u službeni program 23. festivala glumca

Šibenik News
Šibenik News

Dobre vijesti stižu iz Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku odakle su u subotu, 2. travnja, obavijestili da je predstava 'Laživac', nastala u produkciji šibenskog Teatra, uvrštena u službeni program 23. festivala glumca gdje će se predstava igrati 20. svibnja.

 

Grad domaćin festivala je Županja, a predstave se održavaju u Vukovaru, Vinkovcima, Županji, Iloku i Otoku.

 

'' Godine 1994. Hrvatsko društvo dramskih umjetnika i Vukovarsko-srijemska županija utemeljili su Festival glumca podnaslovljen s Festival monodrame i komorne scene, posvećen je prije svega glumcu i njegovu stvaralaštvu.

Ovo je jedini festival u Hrvatskoj na kojemu je u središtu glumac, jer je glumac središte predstave, kazališta i svakog kazališnog događaja. Glumac je početak i zametak kazališnog čina, tijelo i duša piščeva djela.

Glumac – i sam i kao mnoštvo – može s punim pravom reći: „Kazalište to sam ja.“  Iz skromnosti i ljubavi prema teatru on to nikada ne izgovara i zato mu, kako bismo potaknuli, afirmirali i popularizirali godinama u drugi plan potiskivano glumačko stvaralaštvo, posvećujemo ovaj Festival.


Festival glumca je festival na kojemu laureati uz statuu Fabijan Šovagović, Ivo Fici, Nevenka Filipović i Vanja Drach dobivaju i novčanu nagradu. 


Festivalom glumca upravlja Festivalski odbor. 


Organizatori Festivala glumca su Hrvatsko društvo dramskih umjetnika iz Zagreba i Koncertno kazališna agencija Asser Savus iz Vinkovac'', stoji u objavi Kazališta.

Iz kategorije: Kultura