Datum objave: 13. Travanj 2016

Tko o čemu, Š.U.M. o jednakosti i diskriminaciji tijekom filmske večeri

Šibenik News
Šibenik News

Filmska večer u prostorijama Narančaste zgrade na području bivšeg TEF-a u Šibeniku, a u organizaciji Šibenske udruge mladih bit će u znaku obrane jednakosti, a odupiranju diskriminaciji. Tako će se ovog četvrtka, 14. travnja, s početkom u 18 sati prikazati dva dokumentarna filma na spomenute teme.

 

Riječ je o filmovima koje je hrvatska filmska publika već imala priliku vidjeti, a jedan od njih prije nekoliko godina prikazan je u Šibeniku.

 

Riječ je o filmu 'Isti ljudi, druga mjesta:izazovi migracije', dokumentarcu koji je nastao za vrijeme studijskog posjeta udruga mladih i za mlade iz Dalmacije te Slavonije i Baranje organizacijama koje rade s migrantima u Austriji.

 

Drugi na redu doku film je 'Ipak ima nekoga', a riječ je o filmu nastalom u sklopu radionice dokumentarnog filma koja se održala u Info zoni.

Pod vodstvom Erika Lončara polaznici su predstavili priče troje splitskih aktivista: Blanke Čop iz udruge Cenzura Plus koja se bavi promicanjem ljudskih prava i medijskih sloboda, Ivana Bogdanovića koji javno istupa za vidljivost osoba s invaliditetom, posebice slijepih, te Amalije Hrepić-Gruić iz Udruge MoSt koja je govorila o predrasudama prema beskućnicima.

 

 

 

Naslovna fotografija: 'Ipak ima nekog', Info Zona 

Iz kategorije: Kultura