Datum objave: 25. Svibanj 2016

Poznata PR tvrtka Hauska&partner izrađuje strategiju razvoja za šibensko Kazalište

Šibenik News
Šibenik News

Hauska&partner, poznata međunarodna PR tvrtka izrađuje Strategiju razvoja i marketinški plan za Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku. Strategija će obuhvatiti i Međunarodni dječji festival s obzirom da ulazi u okvir redovnog poslovanja šibenskog kazališta.

 

- Prije svega Strategiju radimo jer je ona temeljni dokument ukoliko se želimo aplicirati na određene europske fondove, ali i resorna ministarstva po pitanju trogodišnjeg financiranja – kazala je ravnateljica šibenskog HNK, Maja Trlaja.


Šibensko Kazalište u najvećoj mjeri financira se iz gradskog proračuna te se svake godine iznova prijavljuje na natječaje pojedinih ministarstva, a s novim dokumentom šire im se izvori mogućih financiranja, a oni nadilaze granice Lijepe Naše jer, kako navodi Trlaja, u 'financijskoj krizi društva dužni smo tražiti nove izvore financiranja'.

 

- Svake godine apliciramo se iznova i ukoliko aplikacija nije valjana, ne možemo povući novac. Zasad to uspješno radimo s Ministarstvom kulture i donekle s Ministarstvom turizma, ali nama je cilj trogodišnje financiranje i dostupnost nekih drugih fondacija kako u našoj zemlji, tako i vani. Strategija je temeljni dokument kojim se možemo aplicirati, odnosno ne možemo ako je nemamo – objašnjava Trlaja.


Vrijednost izrade Strategije je 33 tisuće kuna, a ista bi trebala biti gotova do srpnja kada se očekuje da će pojedina ministarstva otvoriti natječaje za financiranje određenih projekata u kulturi.

 


Dodajmo da je jedan od ciljeva izrade Strategije povratak publike u kazalište jer, poznato je, na tlu Hrvatske vlada kriza publike kada su u pitanju kulturna događanja.

 

- Želimo vidjeti koji su to novi alati privlačenja publike, da vidimo što nam marketinški plan pruža, neke nove platforme, društvene mreže – govori ravnateljica šibenskog kazališta, dodajući da je vrijeme da se funkcioniranje kazališta digne na novi nivo.

 

Piše: Snježana Klarić
 

Iz kategorije: Kultura