Datum objave: 07. Lipanj 2016

Otvorenje MDF-a bez Šibenske fešte na koju smo naviknuli, a uz 'vodeni' vatromet

Šibenik News
Šibenik News

Ako ste računali na tradicionalnu Šibensku feštu ove godine povodom otvorenja Međunarodnog dječjeg festivala, iduće subote, 18. lipnja, mogli biste se lagano razočarati. Odrasli, doduše. Djeca će biti oduševljena. 

 

Naime, iz Grada Šibenika stiže obavijest kako će u glazbeno - zabavnom programu 'koji se već tradicionalno organizira nakon predstave svečanog otvorenja Međunarodnog dječjeg festivala i vatrometnog spektakla u šibenskoj luci, ove godine pjevati djeca'.

 

Šibenski mališani i njihovi vršnjaci koji se nađu u Krešimirovom gradu te noći i narednih dana za vrijeme trajanja omiljenog dječjeg festivala svakako su oduševljeni najavom da će njihovi talent show junaci iz tv emisije 'Zvjezdice' ponovno gledati i slušati na pozornici, ali ovog puta uživo. 

 

- U organizaciji Grada Šibenika i udruge „Zlatni mikrofon“ na Trgu Pavla Šubića I. nastupit će djeca iz cijele Hrvatske, koja su postigla zapažen uspjeh u RTL-ovom show programu „Zvjezdice“.  Koncert počinje u 22.30 sati, a među ostalima će nastupiti: Ema Uvalić, Dino i Karla Miklaužić, Tara Šolić, Lana Rubelj, Gita Petrina, Lana Križanac, Ivan Crljen, Antonia Dora Pleško i drugi - poručuju organizatori.

 

Male Zvjezdice izvodit će najpoznatije pjesme iz popularnih dugometražnih crtanih filmova („Frozen“, „Mala sirena“, „Kralj lavova“, „Pepeljuga“, „U šumi“, „Tvornica igračaka“, „Kung fu panda“, itd.), kao i domaće i svjetske hitove raznih žanrova. Bit će odjeveni u likove iz crtanih filmova čije će soundtrackove izvoditi.

 

- Nakon prvog dijela programa, prošetati rivom sa zmajem iz „Kung fu pande“, dugačkim 10 metara.  Glazbeni program u Šibenskoj noći organizirat će i brojni šibenski ugostitelji, a radno vrijeme će biti produženo do 3 i pol sata u noći - obavještavaju iz Grada Šibenika. 

 

Prema riječima pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Mirjana Žurić to je sav program Šibenske fešte kojemu će Šibenčani i gosti grada svjedočiti ove godine. 

 

- Nemamo mi novca za spektakularna imena, respektabilne bendove, a toga ionako imamo u kulturnom ljetu. Mogli smo angažirati neke domaće glazbenike, ali to se nije pokazalo uspješnim jer su ljudi ionako obično po kafićima. Bend bi svirao, a bilo bi najviše roditelja s djecom - kazala nam je pročelnica Žurić, dodajući da je to razlog zašto su prihvatili prijedlog Marinke Vranić, dugogodišnje, uspješne voditeljice Zlatnog mikrofona.  

 

Sva djeca izvođači, kaže nam pročelnica, provjerili smo i to, bit će u pratnji roditelja, odrasle djece budući da kao maloljetnici iza 23 sata ne smiju biti na otvorenom bez pratnje odrasle osobe, a predviđeno trajanje programa je do ponoć. 

 

Za vrijeme trajanja programa svečanog otvorenja MDF-a na ljetnoj pozornici na gradskim ulicama, govori Žurić, neće biti popratnih događanja kojima bi roditelji i djeca bez ulaznice za svečano otvorenje, koji će već tada izaći na ulice, prikratili vrijeme dok čekaju vatromet. 

 

No zato Grad Šibenik priprema spektakularan vatromet u trajaju od sedam minuta koji je Grad koštao deset  tisuća kuna više od onog što su platili prošle godine za istu priliku, a ovogodišnji će biti 'ispaljivan' s tri pozicije na moru. Štoviše, imat će tzv. vodeni efekt zbog čega će se činiti kao da gori more i pružit će, priča pročelnica, jednu posve novu dimenziju. 

 

Šibensku feštu u smislu najluđe noći u gradu za sve punoljetne još mogu spasiti tek ugostitelji udruženim i smislenim planom i programom za 18. lipnja, a hoće li se to dogoditi - živi bili pa vidili.

 

 

 

Piše: Snježana Klarić

 

 

Iz kategorije: Kultura