Datum objave: 10. Lipanj 2016

Nakon vikenda, šibenska Gradska knjižnica prelazi na ljetno radno vrijeme

Šibenik News
Šibenik News

Od ponedjeljka, 13. lipnja do 5. rujna 2016. (dok traje ljetni odmor učenika) Knjižnica će za korisnike biti otvorena prema ljetnom radnom vremenu: radnim danom od 8 do 13 i od 17 do 21 sat a subotom od 8 do 12 sati.


U ponedjeljak, 13. lipnja u 12 sati u Knjižnici će biti održano predavanje na temu komuniciranja osoba s invaliditetom, u sklopu kojega će biti predstavljen projekt “Komunikacija mislima za osobe s invaliditetom”, odnosno komunikator namijenjen potpuno paraliziranim pacijentima koji ne mogu govoriti, koji razvija Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci, odnosno komunikator namijenjen potpuno paraliziranim pacijentima koji ne mogu govoriti.

 

 

Bit će prezentirana i različita pomagala za osobe s invaliditetom, te različiti uređaji za potpomognutu komunikaciju. Predavanje organiziraju Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci i Grad Šibenik a održat će ga izv. prof. dr. sc. Miroslav Vrankić.



U 19 sati bit će predstavljena knjiga Uspon i pad Zapada : filozofija povijesti Emila Čića, objavljena 2015. u izdanju Naklade E. Čić i Hrvatske akademija znanosti i umjetnosti u dijaspori (Zagreb – Basel). O knjizi će govoriti Zdravko Vampovac, Zoran Vernazza i autor.

Iz kategorije: Kultura