Datum objave: 20. Lipanj 2016

Uvaženi gosti Grada Šibenika - trupa iz predstave Čarobnjak iz Oza

Šibenik News
Šibenik News

Ansambl „Čarobnjaka iz Oza“, predstave u produkciji Hrvatskoga narodnog kazališta u Šibeniku, koja je otvorila ovogodišnji 56. Međunarodni dječji festival, primili su danas mr.sc. Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika, i Mirjana Žurić, pročelnica za društvene djelatnosti Grada Šibenika, te im čestitali na predstavi koja je bila iznimno dobro prihvaćena od publike na Ljetnoj pozornici.

 

- Čestitke redateljici Nini Kleflin, kao i ravnateljici Hrvatskoga narodnog kazališta u Šibeniku Maji Trlaji, koje su okupile tim profesionalaca, ali i djece-glumaca, i sve posložile u jednu lijepu priču ispričanu na otvorenju šibenskog dječjeg festivala. Kao ljubitelju mjuzikla posebno mi se svidjela predstava, upravo zbog glazbe koja je dala taj melodični štih uprizorenju. Vjerujem da će ova predstava, poput „Matilde“, biti izvođena na pozornicama diljem Hrvatske i da će polučiti dobre kritike - kazao je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.

 

U ime cijelog „tima“ na primanju je zahvalila redateljica Nina Kleflin, te naglasila kako je cijeli ansambl podigao ljestvicu vrlo visoko i da su iza njih naporne i stresne probe, koje su se na kraju itekako isplatile:

 

- Zadovoljna sam Čarobnjakom iz Oza i mogu sa sigurnošću reći da smo postigli ono što smo htjeli; predstava, prije svega, nosi poruku, a ta je da hrabro dijete svojom dobrotom stoji ponovo u središtu naše pozornosti. Htjela sam, i u tome uspjela, da djeca nose veliki teret predstave i time smo u šibenskom kazalištu, što se dječjih i festivalskih uprizorenja tiče, postavili pravila; autorsku glazbu, originalnu priču, dijete u središtu priče sa svojom posebnošću kojom želi promijeniti svijet nabolje, i svakako da sve to nose upravo šibenska djeca koja glume, plešu i pjevaju.

 

Pored režije koju potpisuje Nina Kleflin, treba spomenuti autora glazbe Nenu Belana, autoricu stihova Ines Prajo, kostimografkinju Saru Lovrić Caparin, koreografkinju Zoranu Mihelčić Maju Kovač u ulozi Dorothy, Jakova Bilića kao Limenog, Matiju Kačana kao Lava, Ivu Perkušića kao Strašila, ali i brojnu šibensku djecu.
 

Iz kategorije: Kultura