Datum objave: 20. Lipanj 2016

U predstavi ZKM-a, 'Priroda i društvo': Ivan Dečak gost 56. MDF-a u Šibeniku

Šibenik News
Šibenik News

- Probuditi svijest o intelektualnom vlasništvu, ali na duhovit i svima razumljiv način, nije mala stvar, zato sve pohvale na ideji i realizaciji ove predstave! Pokušat ću i sam sudjelovanjem u istoj, pripomoći u rasvjetljavanju „povijesnog misterija“ zvanog intelektualno vlasništvo" - izjavio je autor, glazbenik i frontman grupe Vatra Ivan Dečak prije sudjelovanja na izvedbi predstave „Priroda i društvo“ koja u sklopu Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku igra 23. lipnja na ljetnoj pozornici na Trgu Republike Hrvatske u 21 sat.

 

Predstava „Priroda i društvo“ u režiji Nore Krstulović i izvedbi ZeKaeMa-a, projekt je koji je HDS ZAMP inicirao prošle godine a s ciljem edukacije mladih o važnosti poštivanja autorskog rada i umjetnosti, kulture i kreativnosti. Autorski ju, uz Kolektiv SKROZ (Nora Krstulović, Maja Sviben i Vedran Peternel), potpisuje i izvrsna glumačka ekipa: Edvin Liverić, Jasmin Telalović, Dora Polić Vitez, Zoran Čubrilo, Mia Biondić i Anđela Ramljak.

 

Dodatni „začin“ svakoj izvedbi je i gostovanje poznatih autora i drugih kreativaca, koji imaju priliku izreći i svoj stav i/ili se pridružiti propitkivanju položaja intelektualnog vlasništva i autora u doba digitalne tehnologije, streaminga i torrenta.

 

- Ako ste 23. lipnja u Šibeniku, dođite na Festival, pogledajte „Prirodu i društvo“ te se uz ansambl ZKM-a i našeg Ivan Dečaka uvjerite da intelektualno vlasništvo nije nikakav misterij. Riječ o radu kreativaca, njihovim djelima, uslugama i proizvodima koji, kao i svi ostali proizvodi, imaju svoje vlasnike i mogu se koristiti prema određenim uvjetima i cijenama. No za razliku od ostalih proizvoda, za njih nema recepta, nema upute, oni sa sobom nose veći rizik ali i veći društveni značaj. - poručuju iz organizacije.

Iz kategorije: Kultura