Datum objave: 30. Lipanj 2016

Omiljeni mjuzikl Matilda dobio svoju CD inačicu

Šibenik News
Šibenik News

Ovih je dana u  foajeu Hrvatskog narodnog kazališta u ŠIbeniku održana promocija albuma glazbe iz dječje predstave ''Matilda'' koju je na tekst Marijane Nola skladao Neno Belan, a izvode je dječji zborovi Zdravo maleni (Šibenik) i Pahljuljice (Zagreb) uz pomoć Maje Posavec, Olivera Dragojevića, Zorice Kondže, Vanne, Luke Nižetića, Marijana Bana, Davora Gopca i Jelene Rozge.

 

Predstava ''Matilda'' premijerno je izvedena prošle godine na glavnoj Ljetnoj pozornici Međunarodnog dječjeg festivala ispred šibenske katedrale, a tijekom godine doživjela je veliki uspjeh među djecom. Godina prikazivanja mjuzikla obilježena je objavom originalnog soundtracka s glazbenim brojevima koji su osvojili dječja srca.



Pjesme koje uz Belana izvode njegovi estradni suradnici imaju tendenciju postati pravi dječji evergreeni čemu zasigurno ide u prilog činjenica da je Neno Belan unatrag nekoliko godina jedan od najuspješnijih hrvatskih autora.



Nakon 30 godina uspješne profesionalne karijere, Neno Belan uvijek traži nove izazove kroz koje će se ponovno dokazati, a skladanje glazbe za dječje predstave upravo je jedan od njih.


- Razmišljao sam na način da ja dolazim s estrade, iz estradnog miljea, a ovo je kazališni milje, pa da pokušam spojiti u neku treću energiju. Došao sam na ideju da sve te pjesme otpjevaju profesionalni pjevači, moji kolege s estrade. Redateljici Nini Kleflin svidjela se ta ideja, no odlučili smo napraviti selekciju tako da svakog od tih pjevača pokušamo zamisliti u ulozi u predstavi. Danima smo mozgali tko bi to sve mogao biti, bilo je puno imena na papiru i onda smo suzili krug na osam imena, upitali smo ih i svi su nam redom pristali. Ja sam im duboko od srca zahvalan na toj pomoći. Imamo jedan presladak proizvod! Ja sam presretan jer ovo je jedan od bitnijih momenata u mojoj karijeri koji otvara nekakav novi put i razmišljanje što se tiče glazbe - izjavio je Neno Belan na promociji albuma.

 

Kroz posljednjih šest godina Neno je skladao glazbu za tri dječja mjuzikla – ‘Buratino’ 2010., ‘Matildu’ prošle godine i za ovogodišnjeg ‘Čarobnjak iz Oza’. Sva tri mjuzikla predstavljena su na MDF-u, režirala ih je Nina Keflin, dok je libreto za Buratina i Matildu napisala Marijana Nola, a Ines Prajo za Čarobnjaka iz Oza.

 

Album je sniman u nekoliko studija, kod Tomislava Mrduljaša u Splitu, kod Nene Belana u Rijeci i kod Igora Ivanovića u Zagrebu. Sav materijal miksan je kod Srđana Sekulovića Skansija, sniman je šest mjeseci po svim pravilima po kojima Belan i inače radi na estradi, a tiče se vrhunskog raspisivanja aranžmana, snimanja i produkcije. Glazbu iz dječjeg mjuzikla ''Matilda'' objavio je Dallas Records u suradnji s HNK Šibenik.

 

Iz kategorije: Kultura