Datum objave: 20. Srpanj 2016

Raste broj zainteresiranih: OffYoga festival okupio više od 500 zainteresiranih za yogu i srodne vještine

Šibenik News
Šibenik News

Drugo izdanje OffYoga festivala u Šibeniku završio je prošle subote, 16. srpnja, a organizatori zadovoljno pišu zadnje priopćenje na tu temu za ovu godinu. Brojka od više od 500 vježbača koliko ih je sudjelovalo u  programu najbolje svjedoči o uspjehu festivala.

 

- Ova opuštena i bezbrižna šarada istočnih vještina koje su se susrele svoju zapadnu ljudsku braću okupila je međunarodni tim učitelja te brojnu i veselu publiku vježbača s raznih geografskih širina - stoji u priopćenju organizatora.


Domaćim, šibenskim učiteljima Jassni Luni Jozić (Ashtanga Yoga), Anti Samodolu (Yoga kod Ante), Leonardu Gospodnetiću (Divine Energy Yoga) i dr. Ireni Ateljević (Integral Yoga of Action), pridružili su se Zagrepčani Davor Haber (Thai masaža), Dobroslav Jakovljević (Aikido) i Sanja Baković (Yoga srca) te Splićanke Sandra Neretljaković (Zenyoga) i Sonja Jukić (Qi gong i Tai chi). Da bi festival dobio epitet međunarodnog, zaslužni su učitelji Frederic Condorier (Iyengar Yoga) iz Francuske i Janez Rojec (Art of living) iz Slovenije.


Vježbalo se šest dana, tri puta dnevno. Svaki dan, ujutro rano u D-resortu Ante Samodol nas je budio lahorom osam pokreta Chana. Jutarnje vježbanje se održavalo u dvorani OŠ Fausta Vrančića, a večernje u kongresnoj dvorani Tehničke škole.


U svim programima festivala sudjelovalo je 526 vježbača iz Šibenika, cijele Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Francuske, Švicarske, Rusije i Kanade.
Festival se i ovaj put pokazao iznimno perspektivnom i potentnom manifestacijom i kad govorimo o praksi yoge i srodnih vještina i kad govorimo o turističkoj promociji našega grada.

 

Preko sto tisuća posjeta Facebook stranici offYoga festivala dovoljno govori o interesu za aktivnosti festivala i naslućuje njegov potencijal u budućnosti.


Željeli bismo se zahvaliti svima koji su nas podržali, prije svih Off Jazz&Blues festivalu, općini Primošten, Birostan upravljanju d.o.o. Šibenik, gradu Šibeniku i JU NP Krka.
 

Iz kategorije: Kultura