Datum objave: 27. Srpanj 2016

Izložba fotografija 'Crna šuma' Damira Hoyke stiže u Šibenik

Šibenik News
Šibenik News

U utorak 2. kolovoza u 21,00 sati u Studiju galerije svetog Krševana (Galerija Matija, Petra Nakića b.b.) biti će otvorena izložba fotografija "Crna šuma" autora Damira Hoyke.


Ova serija fotografija je nastala nedugo nakon katastrofalnog požara na području Trstenika na poluotoku Pelješcu, a njezin cilj je putem fotografija kojima se prikazuju apokaliptični prizori nakon požara senzibilizirati javnost na posljedice neodgovornog ponašanja pojedinaca. Zapanjen apokaliptičnim prizorima u koje je požar pretvorio pelješku šumu, fotograf Damir Hoyka odlučio je ovu tragediju pretvoriti u snažno vizualno upozorenje i tako pridonijeti nastojanju da se takvi događaji spriječe.


„Crna šuma“ je izložba od općeg interesa, a njezin cilj je upozoriti građane na moguće požarne opasnosti. Autor ovom izložbom odaje počast hrvatskim vatrogascima koji gase požare i pomažu u svim drugim nedaćama na području Republike Hrvatske.


Izložbu je moguće pogledati u Studiju galerije svetog Krševana (Galerija Matija, Petra Nakića b.b.) u Šibeniku od 2. do 20. kolovoza.

Iz kategorije: Kultura