Datum objave: 05. Kolovoz 2016

NA ZLARINU:Rekordan broj malih posjetitelja putujuće manifestacije 'Brod knjižara'

Šibenik News
Šibenik News

Nakon 12 dana plovidbe po Jadranu koja je obuhvatila gradove i mjesta od Makarske, preko dalmatinskih otoka, pa sve do Krka, kulturno-turistička manifestacija „Mastercard Brod knjižara – Brod kulture“ jučer je uplovila u Zlarin.

 

Bogati kulturni program započeo je predstavom za najmlađe „Velika staklena avantura“ koja je okupila rekordan broj malenih posjetitelja. Uslijedilo je tradicionalno druženje s piscima pa su se posjetiteljima tako predstavili Kašmir Huseinović, Enes Kišević, Davor Šalat, Lana Derkač, Rosie Kugli i Ksenija Kušec koji već nekoliko dana plove s posadom Broda i promoviraju književnost diljem Jadrana.

 

- Kako sam, kao pisac, za vrijeme književne plovidbe išla od jedne riječi do druge i dojmovima spajala svoju misaonu rutu u rečenicu, zahvaljujući ovom divnom projektu Broda knjižare – Broda kulture, sada na temelju zabilježenog iskustava, zajedno s dragim kolegama i Igorom Gerenčerom, iscrtavam jednu drugu rutu mjerljivu morskim miljama. Kako volim lutati, uživam što smo svaki dan u drugom mjestu i što obogaćujemo svojim programom i manja naselja u kojima su književni programi rijetki. A kako se ama baš sve s vremenom pretvori u nešto drugo, voljela bih da i neka morska milja postane moja nova jezična 'milja' to jest rije - rekla je Lana Derkač o svom radu i boravku na Brodu.

 

Kako je ovogodišnja turneja Broda posvećena Mariji Jurić Zagorki, jednoj od najpoznatijih hrvatskih spisateljica i prvoj ženi novinarki u ovim krajevima, posjetitelji su imali priliku pogledati biografsku predstavu o njenom životu „Kakva majka, takva kći“ s Miom Krajcar i Mirtom Zečević u glavnim ulogama. Osim toga, na Brodu su, uz pregršt domaćih i stranih naslova, dostupne i sve njezine knjige.

 

 

 

Cijelu fotogaleriju s otoka Zlarina pogledajte klikom na - UŽIVANJE U KULTURI.

 

 

Iz kategorije: Kultura