Datum objave: 04. Listopad 2016

Nakon tri zbirke poezije, evo i proze: Šibenska pjesnikinja Maja Klarić najavljuje promociju knjige 'Vrijeme badema'

Šibenik News
Šibenik News

'Vrijeme badema' naziv je četvrtoj knjizi autorice Maje Klarić, šibenske putnice i pjesnikinje čija će se promocija održati u mediteranskom vrtu sv. Lovre u Šibeniku. Promocija je zakazana za petak, 7. listopada, s početkom u 20 sati.

 

Nakon tri zbirke putopisne poezije, „Život u ruksaku“, „Quinta Pitanga“ i „Nedovršeno stvaranje“, Maja po prvi put objavljuje dužu prozu, a ova zanimljiva knjiga, u kojoj opisuje poznato hodočašće Camino de Santiago u Španjolskoj, obogaćena je i fotografijama koje je na putu snimila njezina sestra Dijana Klarić.

 


Dugo očekivana nova knjiga donosi priču o hodočašću koje iz godine u godinu postaje sve popularnije diljem svijeta. Ako ste gledali američki film „Put“ s Martinom Sheenom u glavnoj ulozi, otprilike znate o čemu je riječ. U četveročlanoj skupini, Maja je krajem 2010. godine prehodala poznato hodočašće Camino de Santiago dugo 880 km, a koje povezuje mjestašce Saint Jean Pied du Port na jugu Francuske s gradom Santiago de Compostela u Galiciji nakon čega su nastavili još tri dana do mjesta Finisterre na obali Atlantskog oceana gdje su završili svoje prvo veliko pješačenje.

 


Putopis „Vrijeme badema“ donosi jedan sasvim nov pogled na to poznato hodočašće o kojem se već dosta i govori i piše. Kako i sama u knjizi kaže, nije to vodič za Camino u kojem ćete pronaći popise prenoćišta ili kilometražu između dvije etape na putu, no čitajući knjigu moći ćete doživjeti nešto još važnije – osjetiti što znači hodati i po 30 kilometara dnevno, boriti se za žuljevima, ali i iskusiti ono što je najvažnije što hodočasnici proživljavaju na tom putu - osjećaj zajedništva, smirenosti i transformacije.

 

 


Maja je za prvu promociju svoje nove i najvažnije knjige dosad odabrala svoj rodni grad Šibenik, nakon čega kreće na promotivnu turneju diljem zemlje. Datume ostalih promocija možete pronaći na njezinoj Facebook stranici „Maja Klarić, putopjesnikinja“ putem koje možete i naručiti knjigu ukoliko niste mogućnosti prisustvovati promociji u vrtu Sv. Lovre.

 


Promociju će voditi još jedan zanimljiv putopisac i kolumnist, Damir Vujnovac iz Varaždina. Vujnovac je jedini iz Hrvatske koji je na ovogodišnjem Saharskom maratonu spavao s Beduinima pod pustinjskim nebom, skitao Bliskim istokom, objavio 150 književnih recenzija i poneku putopisnu priču. Promovirao pisanu riječe pa tako uspijeva od poezije naših krajeva završiti na Bliskom istoku dok literarne radove saharskih izbjeglica prevodi i tiska u Hrvatskoj.
 

Iz kategorije: Kultura