Datum objave: 11. Studeni 2016

VIDEO:Bollywood ipak stiže u Šibenik, a na filmski ured još ćemo malo pričekati

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Iako su iz Javne ustanove Nacionalni park Krka nedavno kazali kako su zbog komercijalne prirode zamolbe djelatnika indijske filmske industrije, planetarno popularnog Bollywooda morali odbiti njihovu zamolbu da snimaju na području Nacionalnog parka, od dogradonačelnika Šibenika, Danijela Mileta doznajemo da Bollywood uskoro dolazi u Šibenik.

 

- Mislim da je stvar riješena i da će se snimati i u Parku. Izrazili su želju da snimaju u centru Šibenika, na jednoj od tvrđava, svetom Nikoli i u Nacionalnom parku. Prema zadnjim informacijama koje imam iz razgovora s gospodinom Šakićem, pronašao je način da ih zadovolji – kazao je Mileta kojeg slobodno možemo smatrati trenutačno prvom čovjekom filmske industrije u Krešimirovom gradu koji ne samo da ima iskustva u privlačenju producenta, filmskih ekipa već se okušao i kao statist u svjetski poznatoj TV seriji Game of Thrones.

 

A to će ostati do daljnjeg jer, kako kaže, zasad ne postoji potreba da Grad Šibenik osnuje poseban ured za film koji bi djelovao kao samostalna jedinka.


Moje kolege iz odjela za upravljanje gradskom imovinom i komunalnim uredom i ja intenzivno razmišljamo o otvaranju posebnog filmskog ureda. Vrlo vjerojatno on je skora budućnost Šibenika, ali dok još ja osobno sa suradnicima uspijevam servisirati i pratiti potrebe filmske industrije u Šibeniku na ovaj način, dakle, paralelno sa svim poslovima koje imamo, tako će i ostati – potvrdio je dogradonačelnik.

 

Mileta Šibenik naziva friendly filmskim gradom, a iduće godine, najavljuje, jedan od djelatnika gradske uprave trebao bi preuzeti poslove oko spomenute industrije čija bi knjiga snimanja trebala biti bogatija za neke nove stranice već sad.

 

Naime, Hrvoje Hribar, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra, ne pomaže samo oko formiranja kakvog – takvog filmskog ureda već savjetima doprinosi u razgovorima s novim filmskih projektom koji bi uskoro trebao stići u grad.
 

Video

Iz kategorije: Kultura