Datum objave: 02. Siječanj 2017

Pred nama su 'Gaćice': Hrvatska praizvedbe predstave po djelu koje voli i Steve Martin

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Iz Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku sa zadovoljstvom najavljuju hrvatsku praizvedbu predstave 'Gaćice' nastalu u produkciji domaćeg teatra, a u režiji Nine Kleflin. Premijerna izvedba predstave u kojoj glume Franka Klarić, Armin Ćatić, Oriana Kunčić, potom Šime Bubica, Jakov Bilić i Sergej Mioč najavljena je za 9. siječnja, s početkom u 20 sati. 

 

Šibensko kazalište novu produkciju najavilo je još u krajem listopada prošle godine kada je ravnateljica Maja Trlaja kazala kako produbljuju suradnju s redateljicom koja je teatru donijela niz priznanja i nagrada.

 

- Sve naše simpatije koje prema njoj gajimo nisu razlog zašto režira ovu predstavu. Ovo je dinamičan tekst koji zahtjeva dinamičnu režiju kakvu Nina može pružiti i želimo da ovo bude još jedan popularan, dobar dio našeg repertoara, a Nina to može postići i ona je s razlogom tu - kazala je tada Trlaja.

 

Probe su počele mjesec dana kasnije o čemu svjedoči i sama redateljica, Nina Kleflin. - Prva proba. To je tako dobro. Sweet beginnings. Gaćice, komedija Stevea Martina. Uh, samo da nam ne spadnu - napisala je svojedobno redateljica uz fotografiju postavljenu na društvenoj mreži.

 

Foto: Autorica plakata je Sara Lovrić Caparin

 

'Gaćice' je predstava nastala prema klasiku dramaturga Carla Sternheima iz 1910. godine, no šibenska inačica koju su mnogi već na početku preimenovali u 'Mudante', polazi od adaptacije tog istog djela kako ga je vidio poznati američki komičar i pisac, Steve Martin.

 

Ulaznice za predstavu moći će se kupiti na blagajni šibenskog HNK od 4. siječnja, radnimd danom od 10 do 12 sati te jedan sat prije početka predstave. Tko ne stigne na premijernu izvedbu uvijek može računati na reprizna igranja i to već 10. i 11. siječnja.

 

 

Naslovna fotografija: Nina Kleflin, Facebook

 

Iz kategorije: Kultura