Datum objave: 22. Siječanj 2017

Dugo Šibenik nije imao hit kulturni proizvod kao što je slučaj s mjuziklom 'Matilda'

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Već dugo Šibenik nije imao hit kulturni proizvod koji iznimno uspješno promovira nekoć grad kulture kao što je to slučaj s mjuziklom 'Matilda' nastalim u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku za potrebe 56. izdanja Međunarodnog dječjeg festivala u lipnju 2015.

 

'Matilda' ove nedjelje, 22. siječnja, gostuje na daskama još jednog nacionalnog kazališta, ovog puta riječ je o Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, a predstava se daje u dva termina, u 17 i 19 sati. Ulaznice su  rasprodane dan unaprijed, a šibenska kazališna trupa ne skriva dobro raspoloženje zbog pomame publike koja nikako ne jenjava.

 

- Jedne hladne, sunčane, kristalne subote mali Šibenik kreće u veliki Zagreb. Po nas je došao kamion HNK. Poslije rasprodane Matilde kod kuće, ususret rasprodanim Matildama u najvećoj nacionalnoj kući. We rock! - s pravom se pohvalila Nina Kleflin, redateljica ove kazališne uspješnice koja jednako dobro prolazi i kod djece i kod odrasle publike. 

 

FOTO: Redateljica Nina Kleflin i kazališna ekipa zaslužna za nastanak 'Matilde'

 

Za kultni status šibenskog mjuzikla zaslužni su autori predstave i to libretistica Marijana Nola, skladatelj Neno Belan i redateljica Nina Kleflin, scenograf Osman Arslanagić, kostimografkinja Sara Lovrić Caparin, koreografkinja Zorana Mihelčić te glumci Maja Kovač u naslovnoj ulozi, Damir Lončar, Nela Kocsis, Jakov Bilić, Franka Klarić, Šime Bubica, Orijana Kunčić, polaznici Dramske radionice iz Šibenika i dječji zbor Zdravo maleni.

 

Valja spomenuti i da u predstavi uživo svira glazbeni sastav Fiumens iz Rijeke u sastavu: Neno Belan, Vedran Križan, Leo Rumora i Olja Dešić što svakako pridonosti atmosferi kazališnog komada koji tematizira ozbiljnu temu iz života - pravo na kvalitetan život usprkos svim nedaćama.

 

Iz kategorije: Kultura